Opleiding tot Assurantieadviseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Financial Services Management
VooropleidingAssistent Accountant (Mbo 4)
VooropleidingBedrijfsadministrateur (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingActuariële Wetenschappen (Wo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Financial Services Management

De Hbo-opleiding Financial Services Management is geschikt voor mensen die binnen de verzekeringswereld, hypothekenwereld, pensioenwereld of ander financiële instellingen willen gaan werken. Door het volgen van de opleiding Financial Services Management zal je na je studie een financiële duizendpoot zijn op het gebied van beleggen, kredieten, sparen en verzekeren. Tijdens het eerste jaar van de opleiding krijg je vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, belastingrecht, Nederlands, Engels en onderzoeksvaardigheden. Vanaf het tweede leerjaar zal de opleiding steeds meer beroepsgericht zijn en ga je dieper in op de leerstof van het eerste jaar. In het derde leerjaar van de opleiding is het de bedoeling dat je minimaal een half jaar stage loopt. De meeste studenten die de opleiding Financial Services Management volgen lopen minimaal vier dagen in de week stage bij de grote verzekeringsbedrijven of banken, en zijn de vijfde dag van de week bezig voor school. Het vierde leerjaar staat geheel in het teken van je afstudeeropdracht en voer je een concrete adviesopdracht uit in opdracht van een financiële instelling. Hiervoor doe je onderzoek, vind je oplossingen, trek je conclusies en doe je aanbevelingen. Je presenteert je advies mondeling en schriftelijk.

Opleidingsduur en niveau Financial Services Management

De Hbo-opleiding Financial Services Management zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen, maar is met de juiste vooropleidingen ook binnen drie jaar af te ronden. Wanneer je beschikt over de juiste vakken is het mogelijk om enkele vakken te laten vallen die in het eerste en tweede jaar aan bod komen. De opleiding Financial Services Management is qua opleidingsniveau goed te doen, maar vraagt wel om veel zelfstudie en doorzettingsvermogen.

Vervolgopleidingen Financial Services Management

Na de Hbo-opleiding Financial Services Management is het mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen. Een vervolgopleiding aan de universiteit na het afronden van de Hbo-opleiding Financial Services Management kan bijvoorbeeld de opleiding accounting and control zijn, of de opleiding actuariële wetenschappen.

Vooropleiding Financial Services Management

De meeste scholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Financial Services Management. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen of diploma's is het in de meeste gevallen mogelijk om een toelatingsexamen af te leggen.

Mijnzzp.nl