Assurantieadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Assurantieadviseur?

Een assurantieadviseur is een tussenpersoon of intermediair die zich gespecialiseerd heeft in verzekeringen. Daarnaast kan een assurantieadviseur gespecialiseerd zijn in hypotheken en pensioenen. Bijna iedereen heeft wel één of meerdere verzekeringen lopen, die doorgaans afgesloten worden via een assurantiekantoor. Een assurantieadviseur werkt feitelijk als tussenpersoon voor de cliënt en één of meerdere verzekeringsmaatschappijen. Als een cliënt een bepaalde verzekeringen wenst af te sluiten of een bestaande verzekering wenst te veranderen is het de assurantieadviseur die deze werkzaamheden uitvoert. Als assurantieadviseur heb je over het algemeen ook een belangrijke adviserende rol met betrekking tot bestaande en/of nieuwe verzekeringen. Ook bij eventuele schade speelt de assurantieadviseur een belangrijke rol, omdat de schade in sommige gevallen via het assurantiekantoor gemeld moet worden. Een assurantieadviseur kan over het algemeen op een brede manier verschillende verzekeringen aanbieden, zoals autoverzekeringen, bedrijfsverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Zoals eerder omschreven heeft het beroep assurantieadviseur niet alleen betrekking op verzekeringen. Assurantieadviseurs zijn in de meeste gevallen op een brede manier gespecialiseerd in financiële diensten waartoe ook hypotheken, pensioenen en beleggingen behoren. Een andere benaming voor assurantieadviseur kan ook zijn verzekeringsadviseur, echter kan een assurantieadviseur ook andere financiële diensten aanbieden. Als assurantieadviseur zijn er diverse specialistisch mogelijk, waardoor assurantieadviseurs met verschillende cliënten te maken kunnen krijgen. Over het algemeen zal een assurantieadviseur gespecialiseerd zijn binnen de zakelijke markt of binnen de particuliere markt. Ook het aanbieden van hypotheken, pensioenen en verzekeringen kan niet zomaar met elkaar vergeleken worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Assurantieadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Assurantieadviseur

Welke opleiding is nodig om Assurantieadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Assurantieadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Assurantieadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Assurantieadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Assurantieadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Assurantieadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Assurantieadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl