Assurantieadviseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Assurantieadviseur?

Een assurantieadviseur c.q. verzekeringsadviseur is een specialist in verzekeringen en kan ook gespecialiseerd zijn in hypotheken en pensioenen. Bijna iedereen heeft veel één of meerdere verzekeringen lopen die doorgaans afgesloten worden via een assurantiekantoor, echter hoeft dit niet het geval te zijn. Een assurantieadviseur werkt feitelijk als tussenpersoon voor de cliënt en één of meerdere verzekeringsmaatschappijen. Wanneer een cliënt een bepaalde verzekeringen wenst af te sluiten of een bestaande verzekeringen wenst te veranderen is de assurantieadviseur doorgaans de aangewezen persoon. Een assurantieadviseur heeft overigens ook een grote adviserende rol als het om nieuwe of bestaande verzekeringen gaat. Ook bij een eventuele schade speelt de assurantieadviseur een grote rol omdat deze meestal via het assurantiekantoor gemeld moet worden echter hoeft dit niet altijd zo te zijn. Een assurantiekantoor kan zeer veel verschillende soorten verzekeringen aanbieden zoals autoverzekeringen, bedrijfsverzekeringen en bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Assurantieadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Assurantieadviseur

Welke opleiding is nodig om Assurantieadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Assurantieadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Assurantieadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Assurantieadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Assurantieadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl