Salarisadministrateur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met het salaris van personeelsleden te maken hebben. Denk hierbij aan het berekenen van het salaris, het verwerken van salarisgegevens, het verwerken van persoonsgegevens en bijvoorbeeld aan het voorbereiden van salarisbetalingen zodat werknemers hun salaris correct en tijdig ontvangen. Ook het verwerken van mutaties met betrekking tot betalingen van salarissen behoort tot de taken van de salarisadministrateur. Vaak moeten er verschillende zaken verrekend worden zoals premies, onkostenvergoedingen, belastingen en eventuele voorschotten die allemaal afgehandeld worden door de salarisadministrateur. Om dit vak goed uit te kunnen oefenen is het belangrijk dat de salarisadministrateur op de hoogte is van de wettelijke regels. Ook het onderhouden van externe contacten behoort tot de taken, bijvoorbeeld met de sociale dienst en de belastingdienst.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Salarisadministrateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Salarisadministrateur

Welke opleiding is nodig om Salarisadministrateur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Salarisadministrateur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Salarisadministrateur

Wat is het salaris en tarief van een Salarisadministrateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Salarisadministrateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Salarisadministrateur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl