Salarisadministrateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met het salaris van personeelsleden te maken hebben. Denk hierbij aan het berekenen van het salaris, het verwerken van salarisgegevens, het verwerken van persoonsgegevens en bijvoorbeeld aan het voorbereiden van salarisbetalingen, zodat werknemers hun salaris correct en tijdig ontvangen. Ook het verwerken van mutaties met betrekking tot betalingen van salarissen behoort tot de taken van een salarisadministrateur. Daarnaast is een salarisadministrateur verantwoordelijk voor berekenen en verrekenen van premies, onkostenvergoedingen, belastingen en eventuele voorschotten. Ook het onderhouden van externe contacten behoort tot de taken, bijvoorbeeld met de sociale dienst en de belastingdienst. Om dit vak goed uit te kunnen oefenen is het belangrijk dat een salarisadministrateur op de hoogte is van alle wettelijke regels. Een medewerker salarisadministratie, of een salarisadministrateur, zorgt ervoor dat het loon op tijd voldaan wordt. Als salarisadministrateur weet je alles van salarissen en over loonbelastingen. Als er vragen zijn van medewerkers, over het loon of over de loonstrook zelf, dan kunnen ze terecht bij de salarisadministrateur. De salarisadministrateur zorgt er ook voor dat de premies voldaan worden. Ook zal de salarisadministrateur ervoor zorgen dat wijzigingen doorgevoerd worden. Salarisadministrateurs hebben een verantwoordelijke baan, waarbinnen geen fouten gemaakt mogen worden. Binnen grotere bedrijven staat een salarisadministrateur meestal onder toezicht van een financieel manager, die de verschillende financiële medewerkers aanstuurt. Een salarisadministrateur kan ook de salarissen verzorgen voor externe bedrijven. In dat geval spreekt men vaak over een administratiekantoor of accountantskantoor. In het kort is een salarisadministrateur dus verantwoordelijk voor het tijdig en correct overmaken van loonbetalingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Salarisadministrateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Salarisadministrateur

Welke opleiding is nodig om Salarisadministrateur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Salarisadministrateur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Salarisadministrateur

Wat is het salaris en tarief van een Salarisadministrateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Salarisadministrateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Salarisadministrateur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Salarisadministrateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Salarisadministrateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl