Opleiding tot Salarisadministrateur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingFinancieel Administratief Medewerker
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingAccountancy (Hbo)
VervolgopleidingBedrijfseconomie (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding salarisadministrateur

Wie een carrière ambieert als salarisadviseur zal over het algemeen moeten beginnen met de Mbo-opleiding salarisadministrateur en daarna nog een vervolgopleiding moeten afronden op minimaal Hbo-niveau. Tijdens de praktijkgerichte Mbo-opleiding salarisadministrateur zal je over het algemeen vier dagen in de week werken voor erkende leerbedrijven en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen. Gedurende deze brede opleiding leer je onder andere betalingstermijnen bewaken en indien nodig op de juiste manier maatregelen te nemen, stamgegevens invoeren, facturen opstellen, gegevens verzamelen voor de salarisadministratie, voorbereidingen treffen met betrekking tot de aangifte loonheffingsafdracht, controles uitvoeren, het bijwerken van de kasboeken en bankboeken en het bijhouden van urenregistraties. Daarnaast zal er aandacht zijn voor algemene vakken zoals wiskunde, economie, Nederlands en informatica. De Mbo-opleiding salarisadministrateur moet gezien worden als de basisopleiding wanneer het gaat om het beroep salarisadviseur.

Opleidingsduur en niveau salarisadministrateur

De Mbo-opleiding salarisadministrateur zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen salarisadministrateur

Na het afronden van de Mbo-opleiding salarisadministrateur op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding accountancy, de Hbo-opleiding bedrijfseconomie of de Hbo-opleiding Management, Economie & Recht. Het beroep salarisadviseur is over het algemeen alleen toegankelijk wanneer je minimaal over een Hbo-opleiding beschikt.

Vooropleiding salarisadministrateur

De meeste scholen verwachten minimaal een relevante vooropleiding op Mbo-niveau drie voordat je toegelaten wordt tot de Mbo-opleiding salarisadministrateur op niveau vier. Wanneer je beschikt over een overgangsbewijs van de havo of vwo niveau vier is het over het algemeen ook mogelijk om je aan te melden voor de opleiding. Als je over een andere opleiding of diploma beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intake gesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl