SEA specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist is een online marketeer die ervoor zorgt dat websites online zo goed mogelijk vindbaar zijn in de diverse zoekmachines. Dit wordt gedaan door middel van betaalde advertenties bij zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising. Een SEA specialist is actief op het gebied van zoekmachinemarketing. Dit wordt ook wel Search Engine Marketing (SEM) marketing genoemd. Een SEA specialist is dus gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en plaatsen van betaalde zoekmachineadvertenties. Dit met als doel om het aantal bezoekers van een website te verhogen, waardoor in de meeste gevallen eveneens de omzet van de website verhoogd. Dit wordt ook wel conversie genoemd. In de meeste gevallen zal een SEA specialist zich richten tot de advertentiemogelijkheden van Google. Dit omdat Google wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine is. Het beroep SEA specialist moet gezien worden als tegenhanger van het beroep SEO specialist. Een SEO specialist is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites door middel van het schrijven en optimaliseren van verschillende vormen van content. Een SEA specialist heeft vrijwel niet te maken met content. Dit omdat content verder geen rol speelt bij betaalde zoekmachineadvertenties. Vanzelfsprekend zijn de werkzaamheden van een SEA specialist breder dan alleen het ontwerpen, maken en plaatsen van betaalde zoekmachineadvertenties. Een SEA specialist analyseert ook de lopende campagnes, om aan de hand hiervan de conversie van de lopende advertenties verder te verhogen. Het is overigens niet vanzelfsprekend dat het inzetten van betaalde zoekmachineadvertenties per definitie garantie geeft op succes. In de meeste gevallen moeten lopende campagnes actief gemonitord en geanalyseerd worden om via deze weg succesvol te worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep SEA specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een SEA specialist

Wat is het salaris en tarief van een SEA specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als SEA specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep SEA specialist zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken SEA specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als SEA specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl