Avatar van Team Mijnzzp

Algemene informatie over de computer- en internetbranche

De computer- en internetbranche of IT-sector is een snel groeiende branche die in Nederland momenteel ongeveer 52.000 bedrijven kent. Van alle bedrijven binnen de IT-sector bestaat ongeveer 80 procent uit zelfstandige ondernemers die zich verhuren aan andere bedrijven en eigen opdrachten vergaren. Ruim 96 procent van al deze bedrijven heeft minder dan 10 werknemers in dienst. Er zijn binnen de IT-sector ongeveer 175 bedrijven actief met meer dan honderd werknemers. In de totale IT-sector binnen Nederland zijn ongeveer 265.000 mensen werkzaam waarvan het merendeel jonge mensen betreft. De jaaromzet van de IT-sector in Nederland bedraagt ongeveer 30 miljard euro.

Carrièremogelijkheden binnen de computer- en internetbranche

De carrièremogelijkheden binnen de IT-sector zijn sterk afhankelijk van competenties, opleidingen en doorzettingsvermogen. Zoals eerder aangegeven is ruim 80 procent van de werknemers binnen de IT-sector zzp'er of freelancer die zich verhuren of eigen opdrachten vergaren. Er zijn voldoende carrièremogelijkheden binnen de IT-sector afhankelijk van een eventuele werkgever of eigen doorzettingsvermogen als ondernemer. Voor velen is het een droom om een succesvolle website te bouwen. Om dit te laten lukken zijn brede deskundigheid en veel doorzettingsvermogen belangrijke eigenschappen.

Opleidingen en cursussen computer- en internetbranche

Voor de IT-sector worden zeer veel opleidingen en cursussen aangeboden. Wellicht de meeste opleidingen en cursussen van alle branches. De IT-sector is ingewikkeld, kent veel richtingen en is aan snelle veranderingen onderhevig. Ook veel zelfstandige ondernemers  binnen de IT-sector zijn actief op het gebied van het geven van trainingen of cursussen. Over het algemeen zal een medewerker of ondernemer binnen de IT-sector minimaal Hbo opgeleid zijn. Binnen de IT-sector is het niet ongebruikelijk om regelmatig een training of cursus te volgen omdat er zeer veel verschillende vakgebieden en specialisaties bestaan.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de computer- en internetbranche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de computer- en internetbranche

Wie binnen de IT-sector wenst te starten als zelfstandig ondernemer en zich wellicht wil gaan verhuren als ICT-specialist zal zich eerst goed moeten laten adviseren over de markt. Het verloop van bedrijfjes binnen de IT-sector is geweldig groot. Er is zeker nog steeds een grote vraag naar ICT-specialisten vanuit het bedrijfsleven. Voorwaarde is dat je beschikt over de juiste kennis, opleidingen en ervaringen. Het kunnen bouwen van een simpele website is in de meeste gevallen niet voldoende meer. Naast de standaard informatiebronnen zoals de kamer van koophandel of de belastingdienst worden er door het hele land regelmatig informatieavonden gegeven door verschillende soorten bedrijven en opleiders die wellicht ook interessant kunnen zijn voor starters binnen de IT-sector.

Informatie over de computer- en internetbranche op Mijnzzp

Op Mijnzzp.nl hebben wij momenteel ruim 37 beroepen opgenomen binnen de computer- en internetbranche die uitgebreid omschreven zijn en voorzien van één of meerdere filmpjes. Ook hebben wij vaste gegevens opgenomen bij alle beroepen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De computer- en internetbranche op Mijnzzp.nl is momenteel bijna de grootste branche op Mijnzzp.nl wat aangeeft dat er zeer veel zzp'er en freelancers actief zijn binnen deze branche. De populairste beroepen binnen de computer- en internetbranche zijn momenteel website bouwer, programmeur en App-ontwikkelaar.

Mijnzzp.nl

Computer en Internet

Populaire beroepen

Avatar van Team Mijnzzp
Linkbuilder
Programmeur
Systeemontwikkelaar
Applicatiebeheerder
Webwinkel Expert
Webmaster
Webanalist
Accountmanager (ICT)
Systeembeheerder
Website bouwer
Software engineer
Helpdeskmedewerker
CMS specialist
Netwerkbeheerder
Security Specialist (ICT)
AdWords Specialist
Licentiebeheerder
Projectleider (ICT)
Data recovery specialist
Internetondernemer
SEO specialist
Software Tester
Datatypist
Automatiseringsmedewerker
Servicemonteur (ICT)
Webdesigner
Data-analist
App-ontwikkelaar
PC hulp

Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties