Team Mijnzzp

Wat doet een Junior software developer?

Een junior software developer is een programmeur of ontwikkelaar die die nog aan de beginfase van de eigen carrière staat en verschillende verantwoordelijkheden heeft. Het betreft hier een functie op instapniveau om het ontwikkelteam bij te staan op het gebied van codering en softwareontwerp. Een van de specifieke taken is het leren programmeren, waarbij het opdoen van ervaring van groot belang is. Er is veel vraag naar nieuwe talenten die als junior software developer willen werken. Afhankelijk van de organisatie is het ook mogelijk dat er andere werkzaamheden verricht dienen te worden. Een van de taken is bijvoorbeeld het bijwonen van vergaderingen omtrent het ontwerpen en ontwikkelen van software. Ook het oplossen van bugs kan onderdeel uitmaken van de werkzaamheden. Daarnaast heeft een junior software developer een ondersteunende functie ten aanzien van aan softwareontwerp gerelateerde taken. De verantwoordelijkheden variëren overigens ook per organisatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een junior software developer technische kennis inzet om internationale bedrijven te ondersteunen met complexe projecten. Daarnaast is het vaak zo dat een junior software developer zich niet alleen bezighoudt met deelprojecten, maar betrokken is bij het grote geheel. De werkzaamheden kunnen onder meer ook betrekking hebben op het voeren van gesprekken met een klant. Bijvoorbeeld om de wensen duidelijk te krijgen om aan de hand daarvan een applicatie te bouwen en te ontwerpen. Binnen organisatie is het ook mogelijk dat een junior software developer met meerdere programmeertalen werkt, zoals met Java. In dat kader is het ook vaak nodig om het proces te beschrijven met betrekking tot de ontwikkeling van software.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Junior software developer

Wat is het salaris en tarief van een Junior software developer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Junior software developer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Junior software developer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Junior software developer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl