Softwareontwikkelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Softwareontwikkelaar?

Een softwareontwikkelaar is doorgaans een ondernemer die zich richt op het programmeren, uitbrengen en onderhouden van software. Ook het onderhouden van softwareprogramma’s behoort tot de taken. Het beroep softwareontwikkelaar heeft grote raakvlakken met een aantal functies, zoals met het beroep van programmeur en applicatiebeheerder. De werkzaamheden van een softwareontwikkelaar gaan echter verder dan alleen het programmeren van software. Er is wat dat betreft sprake van een uitgebreider takenpakket dat tot de functie behoort. Bijvoorbeeld het ontwerpen en vormgeven van nieuwe software, waarbij het schrijven van software een belangrijk proces vormt. Hier zijn namelijk een aantal stappen voor te doorlopen, waar programmeren onderdeel van uitmaakt. Het ontwikkelproces start bij het vaststellen van een probleem en het eventueel opsplitsen daarvan. Op basis hiervan bedenkt de softwareontwikkelaar oplossingen. Het vastleggen van een gebruikersinterface is de volgende stap, waarna er een testversie komt. Daarna vindt er een test plaats van de gebruikersinterface om de gebruiksvriendelijkheid te beoordelen. Vervolgens komt het programmeren van de functionaliteit aan bod en wordt de programmacode gedocumenteerd. Hierna zet de softwareontwikkelaar de leesbare code om in een uitvoerbare code. De volgende stap bestaat weer uit een test en als blijkt dat een onderdeel niet naar behoren functioneert, wordt deze aangepast. Het laatste deel van het proces van softwareontwikkeling bestaat uit het schrijven van de gebruikershandleiding. Op dat moment is de softwareontwikkelaar klaar om de software uit te brengen en toe te passen. Uiteraard blijft het nodig om de software te onderhouden en bijvoorbeeld van een update te voorzien. Dat is eveneens een taak van de softwareontwikkelaar die daarmee een veelzijdige functie heeft.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Softwareontwikkelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Softwareontwikkelaar

Wat is het salaris en tarief van een Softwareontwikkelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Softwareontwikkelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Softwareontwikkelaar zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Softwareontwikkelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Softwareontwikkelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl