Software engineer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Software engineer?

Een software engineer is een ICT-specialist die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, het bouwen, het onderhouden en het testen van computerprogramma's. Software-engineering is een deelgebied van de informatica, dat zich bezighoudt met alle aspecten van het bouwen van complexe software en informatiesystemen. Binnen software-engineering staat betrouwbaarheid van software hoog aangeschreven. Software-engineering heeft niet alleen betrekking op het kunnen programmeren van software. De werkzaamheden van een software engineer moeten breder gezien worden dan alleen het kunnen programmeren van software. Een software engineer is niet alleen verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen en testen van software, maar is juist verantwoordelijk voor het gehele proces. Denk bijvoorbeeld ook aan het kunnen analyseren van complexe softwarevraagstukken voor opdrachtgevers en aan het bedenken van concrete software-oplossingen die passen bij de wensen van de opdrachtgever. Een software engineer is dus verantwoordelijk voor het gehele proces en niet alleen verantwoordelijk voor het programmeren van software. Als opdrachtgevers bepaalde wensen hebben is het de software engineer die een plan van aanpak zal bedenken dat past bij de wensen van de opdrachtgever. Het bedenken, uitwerken en bouwen van concrete software-oplossingen is over het algemeen niet makkelijk en zal om vergaande specialistische kennis vragen. Het beroep software engineer moet dan ook gezien worden als een beroep op minimaal Hbo-niveau. In veel gevallen zal een software engineer over een technische opleiding of studie moeten beschikken om te kunnen werken als software engineer. Het analytisch kunnen denken als software engineer is erg belangrijk om in passende oplossingen te kunnen denken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Software engineer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Software engineer

Wat is het salaris en tarief van een Software engineer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Software engineer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Software engineer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Software engineer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Software engineer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl