Programmeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Programmeur?

Een programmeur is een vakman of vakvrouw die software programmeert. Een andere benaming voor een programmeur is ook wel eens softwareontwikkelaar, computerprogrammeur of applicatieontwikkelaar. Het programmeren van software is iets dat niet iedereen zomaar kan. Eenvoudig gezegd komt het programmeren er op neer dat een programmeur een tekst schrijft die een computer kan lezen. Een programmeur schrijft dus in een speciale programmeertaal die door de computer gelezen wordt. De code waarin een programmeur schrijft noemt men de broncode, die later zal worden omgezet in een machinetaal. De moeilijkheid en omvang van een programmeertaal kan erg verschillen. Als programmeur ben je werkzaam binnen de ICT-sector. Om als programmeur te kunnen werken is het logisch kunnen nadenken een must. Het bouwen van software is net zo iets als het bouwen van een huis, maar dan op de computer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Programmeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Programmeur

Welke opleiding is nodig om Programmeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Programmeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Programmeur

Wat is het salaris en tarief van een Programmeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Programmeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Programmeur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl