Programmeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Programmeur?

Een programmeur is een persoon die software programmeert. Men spreekt dan vaak over een softwareontwikkelaar, computerprogrammeur of een applicatieontwikkelaar. Het programmeren van software is iets wat niet iedereen zomaar kan. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat een programmeur een tekst schrijft die een computer kan lezen. Een programmeur schrijft in een programmeertaal. De code waarin wordt geschreven noemt men dan weer de broncode die later weer wordt omgezet in een machinetaal. De moeilijkheid en omvang van een programma kunnen erg verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Programmeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Programmeur

Welke opleiding is nodig om Programmeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Programmeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Programmeur

Wat is het salaris en tarief van een Programmeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Programmeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...