Programmeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Programmeur?

Een programmeur is een softwareontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in het programmeren van software. Een andere benaming voor programmeur is ook wel eens, computerprogrammeur of applicatieontwikkelaar. Het programmeren van software is iets wat niet iedereen zomaar kan. Eenvoudig gezegd komt het programmeren er op neer dat een programmeur een tekst schrijft, die een computer kan lezen. Een programmeur schrijft dus in een speciale programmeertaal. De code waarin een programmeur schrijft noemt men de broncode, die later wordt omgezet in een machinetaal. De moeilijkheid en omvang van een programmeertaal kan erg verschillen. Als programmeur ben je werkzaam in de ICT-sector. Om als programmeur te kunnen werken is het logisch kunnen nadenken een must. Het bouwen van software is net zoiets als het bouwen van een huis, maar dan op de computer. Het beroep programmeur moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een programmeur ook gespecialiseerd kan zijn binnen bepaalde vormen van programmeren, omdat er nu eenmaal verschillende programmeertalen zijn. Tegenwoordig kan het beroep programmeur aangemerkt worden als belangrijk beroep, omdat eigenlijk iedereen wel gebruikmaakt van software. De vraag naar goede programmeurs is zeer groot, omdat veel bedrijven gebruikmaken van programmeurs. Het leren programmeren is over het algemeen niet heel makkelijk, omdat computersoftware behoorlijk complex is. Over het algemeen zal een programmeur leren programmeren door veel te oefenen, waardoor het programmeren langzaam aangeleerd wordt. Afhankelijk van de soort werkzaamheden kan een programmeur complete programma's schrijven of enkele onderdelen van een programma, als het complexe software betreft. Het logisch en gestructureerd werken is erg belangrijk als programmeur. Ook het opsporen van eventuele programmeerfouten zal vaak voorkomen als programmeur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Programmeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Programmeur

Welke opleiding is nodig om Programmeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Programmeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Programmeur

Wat is het salaris en tarief van een Programmeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Programmeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Programmeur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Programmeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Programmeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl