CMS specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een CMS specialist?

Een CMS specialist is gespecialiseerd in contentmanagementsystemen en/of content-beheersystemen. CMS is een softwaretoepassing die het relatief makkelijk maakt voor mensen om zonder technische kennis gegevens op het internet te kunnen plaatsen. CMS software is dus vooral handig voor eigenaren van websites die regelmatig nieuwe content plaatsen op hun website zonder dat ze zelf over de benodigde technische kennis beschikken. Een groot voordeel van CMS software is dus dat mensen geen programmeur hoeven te zijn, omdat ze gebruikmaken van CMS software. Een goede CMS specialist bouwt computersystemen die door iedereen gebruikt kunnen worden op een makkelijke manier. Een andere benaming voor een content managementsysteem kan ook zijn websitebeheersysteem. Met andere woorden is de website-eigenaar de beheerder van het systeem, maar niet de eigenaar. De website-eigenaar hoeft zelf dan ook op geen enkele manier te kunnen programmeren om gebruik te kunnen maken van het computerprogramma. Een CMS specialist is dus een ICT-specialist die software ontwikkelt, zoals een webapplicatie, die vervolgens door mensen of bedrijven gebruikt kan worden om teksten, documenten of foto's op het internet te kunnen plaatsen. Een belangrijke voorwaarden met betrekking tot CMS is dat CMS gebruiksvriendelijk moet zijn voor de eindgebruiker. Het beroep CMS specialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het goed denkbaar is dat een CMS specialist ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden als allround ICT-specialist. Daarnaast zal een CMS specialist over het algemeen binnen een team van ICT-specialisten werkzaam zijn, omdat het ontwikkelen van nieuwe software in de meeste gevallen gedaan wordt door meerdere specialisten. In de meeste gevallen zal een CMS specialist aangemerkt moeten worden als softwareontwikkelaar die ook verantwoordelijk kan zijn voor andere werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep CMS specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een CMS specialist

Wat is het salaris en tarief van een CMS specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als CMS specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep CMS specialist zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken CMS specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als CMS specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl