Systeembeheerder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Systeembeheerder?

Een systeembeheerder is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van ICT-systemen en het onderhouden van de ICT-systemen. Vooral binnen grotere bedrijven die veel gebruik maken van ICT-systemen is de aanwezigheid van een systeembeheerder tegenwoordig erg belangrijk, omdat ICT-systemen niet mogen falen. Een ICT-systeem heeft niet alleen betrekking op het online zijn van computers omdat onder de noemer “ICT-systeem” eigenlijk alles valt wat met computers te maken heeft zoals de modems, de hardware, de software, de firewalls, de routers en de bekabeling. Een betere benaming voor een ICT-systeem is dan ook wel wellicht IT-infrastructuur. Het is de systeembeheerder die verantwoordelijk is voor de IT-infrastructuur en de werking daarvan. Ook het veilig houden van de IT-infrastructuur behoort tot het takenpakket van de systeembeheerder. Andere werkzaamheden van een systeembeheerder kunnen weer zijn het toegansbeheer (wie mag wat), het maken van bakcups, het vervangen van hardware en het installeren van updates. Het beroep systeembeheerder kan binnen organisaties een zelfstandig beroep zijn echter betreft dit meestal wel de grotere organisaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Systeembeheerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Systeembeheerder

Welke opleiding is nodig om Systeembeheerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Systeembeheerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Systeembeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Systeembeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Systeembeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Systeembeheerder zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl