Netwerkbeheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Netwerkbeheerder?

Een netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor het beheren van een of meerdere computernetwerken. De belangrijkste taken van een netwerkbeheerder zijn het beschermen en het draaiend houden van computernetwerken. Alle apparatuur die onderdeel uitmaakt van een netwerk zoals een printer, telefoon, modem en computers zijn afhankelijk van een goed werkend netwerk. Het is ook de taak van de netwerkbeheerder om het netwerk zo te installeren dat iedereen hier goed mee kan werken. Het goed onderhouden van het netwerk is dan ook erg belangrijk om de continuïteit van een organisatie te kunnen garanderen. Wanneer er toch een storing aan het licht komt zal de netwerkbeheerder een oplossing zoeken voor het probleem. Dit kan ook betekenen dat mogelijke aanvallen van buitenaf tegengegaan worden. Als er nieuwe updates worden geïnstalleerd zal de netwerkbeheerder de mensen informeren over de veranderingen en ze hier bekend mee te maken. Als werknemers problemen hebben met het netwerk zullen ze over het algemeen hun klacht bij de netwerkbeheerder melden. Een netwerk kan betrekking hebben op ethernet (Local Area Network) (LAN). Binnen ethernet is een aantal computers met elkaar verbonden waarbinnen de netwerkbeheerder verantwoordelijk is voor de werking van het netwerk. Een netwerkbeheerder is dus verantwoordelijk voor een intern netwerk en niet voor het internet in het algemeen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een netwerkbeheerder het beste omschrijven als het implementeren en onderhouden van datacommunicatie en alles wat daarbij komt kijken. Het beroep netwerkbeheerder komt over het algemeen alleen voor binnen grotere bedrijven, organisaties en overheden, die te maken kunnen hebben met complexe computernetwerken. Binnen kleinere organisaties kan een netwerkbeheerder ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, omdat in dat geval het beroep netwerkbeheerder in de meeste gevallen niet gezien kan worden als fulltime functie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Netwerkbeheerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Netwerkbeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Netwerkbeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Netwerkbeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Netwerkbeheerder zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Netwerkbeheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Netwerkbeheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl