Applicatiebeheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Applicatiebeheerder?

Een applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het optimaal laten draaien van applicaties, waarbinnen gebruikersgemak een belangrijk woord is. Een applicatie is software die ontworpen is voor een bepaald doel en moet vanzelfsprekend goed functioneren. Het is de applicatiebeheerder die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de applicaties en het eventueel bijwerken van applicaties. Daarnaast is een applicatiebeheerder over het algemeen verantwoordelijk voor het bijhouden van nieuwe mogelijkheden en het implementeren van deze nieuwe mogelijkheden. Afhankelijk van de soort applicatie kan een applicatiebeheerder ook weer verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van contacten met de eindgebruiker (feedback). Wanneer eindgebruikers tegen bepaalde problemen aanlopen of wellicht verbeteringen voorstellen is het de applicatiebeheerder die deze opmerking zal rapporteren aan de leidinggevende. Applicaties zijn net zo als andere software eigenlijk nooit af en worden regelmatig bijgewerkt zodat ze goed blijven functioneren. Het is denkbaar dat een applicatiebeheerder ook aangemerkt kan worden als applicatieontwikkelaar. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat de werkzaamheden van een applicatiebeheerder in sommige gevallen ook aangemerkt kunnen worden als fulltime functie, als het een grotere applicatie betreft waarvan veel gebruikers gebruikmaken. Bij dit soort applicaties is het erg belangrijk dat er op een goede manier toezicht gehouden wordt om eventuele fouten of andere problemen te voorkomen of juist op te lossen. De inhoudelijke werkzaamheden van een applicatiebeheerder kunnen verschillen per applicatiebeheerder, omdat in sommige gevallen een applicatiebeheerder ook aangemerkt kan worden als technisch applicatiebeheerder. Als een applicatiebeheerder niet beschikt over technische kennis (programmeren) noemt men een applicatiebeheerder ook wel eens een functioneel applicatiebeheerder.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Applicatiebeheerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Applicatiebeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Applicatiebeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Applicatiebeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Applicatiebeheerder zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Applicatiebeheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Applicatiebeheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl