Opleiding tot Systeembeheerder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMedewerker ICT (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingApplicatieontwikkelaar (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Medewerker Beheer ICT

De Mbo-opleiding medewerker beheer ICT binnen de sector ICT & beheer is een passende opleiding voor studenten die graag met computers en netwerken willen gaan werken. Tijdens deze Mbo-opleiding leer je onder andere computersystemen/netwerksystemen aanleggen, beheren en onderhouden. Als medewerker beheer ICT ben je voor veel bedrijven een onmisbare schakel binnen de ICT-afdeling, omdat jij verantwoordelijk bent voor het oplossen van problemen op ICT-gebied, zoals computers die niet werken of als medewerkers niet bij bepaalde systemen kunnen. De kabelinfrastructuur is voor bedrijven belangrijk en deze systemen kunnen zeer ingewikkeld zijn bij grote bedrijven waar veel computers aanwezig zijn. De meeste studenten die de Mbo-opleiding medewerker beheer ICT volgen doen dit via de zogenaamde BOL-vorm opleiding. Tijdens een Bol-opleiding zal je over het algemeen minimaal zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij erkende leerbedrijven, onder toezicht van een leermeester en de stagebegeleider van school. Binnen de opleiding krijg je op school vakken als basis datacommunicatie, MS Office, Hard- en software, Servicedesk en basis netwerkbeheer. Daarnaast krijg je binnen deze opleiding algemene vakken als Nederlands, Engels, Wiskunde en algemene beroepsvorming.

Opleidingsduur en niveau Medewerker Beheer ICT

De Mbo-opleiding medewerker beheer ICT zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Medewerker Beheer ICT

Na het afronden van de Mbo-opleiding medewerker beheer ICT niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding niveau vier, zoals de Mbo-opleiding applicatiebeheerder. Het is niet mogelijk om door te stromen tot een Hbo-opleiding met een Mbo-niveau drie diploma.

Vooropleiding Medewerker Beheer ICT

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding medewerker beheer ICT niveau drie. Daarnaast kan de Mbo-opleiding medewerker ICT niveau twee ook gezien worden als een passende vooropleiding. De meeste scholen zullen nieuwe studenten eerst uitnodigen voor een intakegesprek, om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl