Opleiding tot Programmeur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingMedewerker Beheer ICT (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingHBO-ICT (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Applicatieontwikkelaar

De Mbo-opleiding applicatieontwikkelaar binnen de ICT-sector is een goede basisopleiding voor mensen die binnen de ICT-wereld willen gaan werken. Tijdens de opleiding zal je bekend gemaakt worden met het ontwerpen van applicaties, het testen van applicaties, het beheren van applicaties en het beheren van content. Door het volgen van de opleiding leer je dus computerprogramma's schrijven of bestaande computerprogramma's aanpassen of uitbreiden. Maar denk ook aan het zelfstandig kunnen bouwen van websites. De Mbo-opleiding applicatieontwikkelaar is via de meeste scholen alleen via de zogenaamde BOL-vorm te volgen. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij een erkend leerbedrijf, onder toezicht van een leermeester en de stagebegeleider van school. Binnen de opleiding krijg je op school vakken als software programmering, programmeer technieken, software development, projectmanagement en basiskennis hard- en software. De algemene vakken binnen deze opleiding zijn onder andere wiskunde, Engels, Nederlands en algemene beroepsvorming.

Opleidingsduur en niveau Applicatieontwikkelaar

De Mbo-opleiding applicatieontwikkelaar zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Applicatieontwikkelaar

Na het afronden van de Mbo-opleiding applicatieontwikkelaar niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding HBO-ICT. De opleiding HBO-ICT is een samenvoeging van verschillende Hbo-opleidingen, die ook gericht is op informatica. De opleiding HBO-ICT zal over het algemeen nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Applicatieontwikkelaar

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding applicatieontwikkelaar niveau vier. Daarnaast bestaan er passende vooropleidingen op Mbo-niveau, zoals de Mbo-opleiding medewerker beheer ICT op niveau drie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn. Overigens zijn de vakken wiskunde, economie en Engels erg belangrijk als vooropleiding.

Mijnzzp.nl