Opleiding tot Business Analist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau HBO-ICT
VooropleidingAssistent Accountant (Mbo 4)
VooropleidingBedrijfsadministrateur (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo

Hbo-opleiding HBO-ICT

De Hbo-opleiding HBO-ICT is een samenvoeging van diverse Hbo-opleidingen, om het opleidingsaanbod duidelijker te maken. De Hbo-opleiding HBO-ICT is een combinatie van Informatica, Technische Informatica, Business IT & Management en Informatiedienstverlening en -Management (IDM). De Hbo-opleiding HBO-ICT heeft alles te maken met de software-industrie, nieuwe trends, toepassingen en technieken. Met dit ICT-diploma kun je aan de slag bij kleine of grote bedrijven en instellingen, zoals in de game-industrie, de financiële wereld, de gezondheidszorg of binnen de technische automatisering. Tijdens deze opleiding leer hoe je softwaretoepassingen kunt ontwerpen, maken en beheren, zodat ze toepasbaar zijn in de praktijk om bedrijfsprocessen en informatiesystemen te verbeteren. Gedurende de opleiding is er onder andere aandacht voor de vakken software en kwaliteit, programmeren met processing, basiskennis databases, embedded software en webapplicaties bouwen. Ook is er uitgebreid aandacht voor bedrijfskunde, veranderkunde, informatie- en communicatietechnologie, e-commerce, e-business, management en communicatie en media. De Hbo-opleiding HBO-ICT is een brede opleiding die diverse uitstroomrichtingen kent.

Opleidingsduur en niveau HBO-ICT

De Hbo-opleiding HBO-ICT zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen.

Vervolgopleidingen HBO-ICT

Na de Hbo-opleiding HBO-ICT is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één masteropleiding te volgen.

Vooropleiding HBO-ICT

De meeste scholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Financial Services Management. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen of diploma's is het in de meeste gevallen mogelijk om een toelatingsexamen af te leggen.

Mijnzzp.nl