Business Analist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Business Analist?

Een business analist (BA) is verantwoordelijk voor het vertalen van business naar bruikbare oplossingen. Denk hierbij aan het uitwerken en implementeren van nieuwe bedrijfsprocessen of aan het aanpassen van bestaande bedrijfsprocessen als dat nodig is. De business analist heeft een brede kennis op verschillende vakgebieden en weet deze kennis toe te passen, zodat er een werkend business model ontstaat. Daarnaast is het meestal de verantwoordelijkheid van de business analist om nieuwe bedrijfsprocessen in te voeren en alle betrokken partijen te informeren over het proces. De business analist werkt vaak als tussenpersoon en heeft een belangrijke ondersteunende rol. Het analyseren en in kaart brengen van bestaande en/of nieuwe bedrijfsprocessen mag geen probleem zijn voor de business analist. In veel gevallen heeft een business analist direct te maken met opdrachtgevers, verschillende collega's en het ontwikkelteam. Het is de business analist die als tussenpersoon het bedrijfsproces zal analyseren, zodat het management en het ontwikkelteam samen tot het beste resultaat kunnen komen. De rol van een business analist moet niet onderschat worden, omdat het de business analist is die alle mogelijke problemen, risico's en oplossingen zal analyseren en uitwerken, waardoor het projectteam op een gerichte manier kan werken aan een goed bedrijfsproces. Andere werkzaamheden van een business analist kunnen zijn het oppikken van nieuwe mogelijkheden in de markt en het uitwerken van deze mogelijkheden tot nieuwe business. Als business analist ben je in de meeste gevallen werkzaam voor banken, verzekeringsmaatschappijen, overheden, telecombedrijven, consultancybureaus of andere soorten grote bedrijven en/of instellingen. In veel gevallen zal de business analist te maken hebben met IT-processen, echter kan een business analist niet gezien worden als IT'er. Met andere woorden zal een business analist niet zelf verantwoordelijk zijn voor het implementeren van technische oplossingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Business Analist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Business Analist

Welke opleiding is nodig om Business Analist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Business Analist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Business Analist

Wat is het salaris en tarief van een Business Analist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Business Analist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Business Analist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Business Analist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl