Front-end developer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Front-end developer?

Een front-end developer is een programmeur die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van technische aspecten die betrekking hebben op de voorkant van een website, programma of applicatie. Het gaat daarbij om het visueel aantrekkelijk maken van de front-end die uiteraard optimaal dient te functioneren. Een front-end developer heeft een belangrijke functie omdat de front-end in belangrijke mate bepaald of bezoekers een website lang bezoeken en weer terugkomen. De meeste front-end developers beschikken over een specialisatie in een specifiek framework of bepaalde programmeertaal. Front-end heeft betrekking op dat deel van een website, app of programma dat zichtbaar is voor bezoekers. Een van de taken van een front-end developer is het ontwerpen en programmeren van het front-end deel. Ook het testen en implementeren maken deel uit van de werkzaamheden. Naast de technische kant geldt dat de aandacht eveneens is gericht op de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarbij is het onder meer van belang om rekening te houden met de toepassing op verschillende browsers, devices, besturingssystemen en resoluties. De werkzaamheden zijn samen te vatten als het vertalen van een webdesign naar een compleet functionerend aantrekkelijk geheel. Het optimaliseren van de website is een specifieke taak. Dat geldt eveneens voor het realiseren van een perfecte performance, zoals een snelle laadtijd. Een andere taak van een front-end developer is om rekening te houden met de vindbaarheid in de zoekmachines. Bij de ontwikkeling dient dan ook al gelet te worden op SEO. De front-end wordt overigens ook wel aangeduid als gebruikersinterface of user interface. Een andere benaming voor het beroep van front-end developer is ook wel front-end ontwikkelaar of front-end programmeur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Front-end developer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Front-end developer

Wat is het salaris en tarief van een Front-end developer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Front-end developer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Front-end developer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Front-end developer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Front-end developer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl