Back-end developer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Back-end developer?

Een back-end developer is verantwoordelijk voor het aan de achterzijde technisch laten functioneren van websites, applicaties en programma’s. Daarbij is het in het kader van de werkzaamheden belangrijk om te weten dat het om gecombineerde taken gaat. Zo is niet alleen het technisch functioneren van een website aan de achterzijde van belang, maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Het komt er dus op neer dat de website of applicatie zo is ingericht dat een webmaster zelfstandig wijzigingen kan doorvoeren zonder daarvoor over uitgebreide technische kennis te hoeven beschikken. Een back-end developer is als het ware achter de schermen werkzaam om de achterkant van een website optimaal te laten functioneren. De achterzijde bestaat daarbij uit allerlei verschillende datastromen en processen die gestructureerd dienen te lopen. Een back-end developer maakt voor het stroomlijnen van deze stromen en processen gebruik van code. Als de back-end goed in elkaar zit dan profiteren gebruikers daarvan. Denk maar aan het proces in een webshop als je een bestelling plaatst en afrondt. Er gaat dan een heel proces in werking waar je geen zicht op hebt, maar dat proces dient wel gestroomlijnd te verlopen. De back-end ontvangt dan de bestelling en het systeem zorgt ervoor dat het product verpakt en bezorgd wordt. Een back-end developer heeft tijdens het werk te maken met een database, server en applicatie met als doel deze onderdelen perfect met elkaar te laten communiceren. Op dagelijkse basis is een back-end developer bezig met het programmeren van toepassingen en met zogenoemde API-koppelingen van uiteenlopende systemen. De toe te passen programmeertaal ofwel code zorgt ervoor dat processen optimaal verlopen die de gebruiker aan de voorzijde niet ziet. Andere benamingen voor het beroep zijn onder meer back-end ontwikkelaar en back-end programmeur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Back-end developer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Back-end developer

Wat is het salaris en tarief van een Back-end developer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Back-end developer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Back-end developer zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Back-end developer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Back-end developer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl