Team Mijnzzp

Wat doet een Automatiseringsmedewerker?

Een automatiseringsmedewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met automatisering. Als automatiseringsmedewerker ben je werkzaam op het gebied van ICT en automatisering, omdat automatisering niet los gezien kan worden van ICT. Daarnaast is een automatiseringsmedewerker meestal betrokken bij het aanpassen en onderhouden van automatiseringssystemen. Automatisering staat voor het vervangen van menselijke arbeid door computers en/of machines. Dit alles wordt gedaan om efficiënter en dus goedkoper te kunnen werken. Automatisering is er in meerdere vormen, zoals kantoorautomatisering, industriële automatisering en grafische automatisering. Het beroep automatiseringsmedewerker moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten van automatisering. Automatisering heeft in de meeste gevallen ook te maken met computersoftware en computers, die de automatisering mogelijk maken. Ondanks dat er overal sprake is van automatisering heeft automatisering vooral betrekking op de procesindustrie en de techniek, omdat binnen deze sectoren automatisering in de meeste gevallen erg belangrijk is. Automatisering houdt niet alleen in dat mensen vervangen kunnen worden voor robots, omdat automatisering ook kan helpen om bepaalde processen beter te laten verlopen, waardoor bepaalde werkzaam efficiënter uitgevoerd kunnen worden. De reden om automatisering toe te passen heeft in de meeste gevallen wel te maken met economische omstandigheden. Industrieën zijn nu eenmaal sterk afhankelijk van efficiëntie met betrekking tot de kostprijs van bepaalde processen. Met andere woorden kunnen industrieën sneller, beteren en meestal goedkoper produceren door middel van automatisering. Het is niet zo dat het doel van automatisering is het wegsaneren van arbeiders.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Automatiseringsmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Automatiseringsmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Automatiseringsmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Automatiseringsmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Automatiseringsmedewerker zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Automatiseringsmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Automatiseringsmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl