Servicemonteur (ICT)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Servicemonteur (ICT)?

Een servicemonteur ICT is verantwoordelijk voor het onderhouden van diverse ICT-systemen. Wat deze ICT-systemen precies zijn, is afhankelijk van het soort bedrijf waar de servicemonteur ICT werkzaam is. Een andere benaming voor ICT-systemen kan ook zijn informatiesystemen. Informatiesystemen kunnen het beste omschreven worden als systemen die bepaalde informatie (data) verwerken, zoals internetdata. Over het algemeen is een servicemonteur ICT verantwoordelijk voor het doorvoeren van aanpassingen, het oplossen van mogelijke problemen en het verhelpen van storingen. Een servicemonteur ICT komt over het algemeen veel bij klanten over de vloer, die gebruikmaken van een ICT-systeem. Denk bijvoorbeeld aan een servicemonteur ICT die verantwoordelijk is voor het aanleggen van netwerken bij klanten thuis of op het werk. Daarnaast kan een servicemonteur ICT verantwoordelijk zijn voor het installeren van softwareprogramma's als klanten dit niet zelf kunnen. Een servicemonteur ICT moet dus gezien worden als een buitendienst medewerker, die klanten thuis of op het werk kan helpen als ze bepaalde problemen ondervinden met een ICT-systeem. Ondanks dat de meeste mensen zelfstandig een ICT-systeem kunnen aansluiten komt het ook regelmatig voor dat klanten tegen bepaalde problemen aanlopen, waardoor de hulp ingeroepen moet worden van een servicemonteur ICT. Andere werkzaamheden van een servicemonteur ICT kunnen zijn het controleren en doorvoeren van aanpassingen in verdeelkasten, die zich in woonwijken kunnen bevinden. Als servicemonteur ICT zal je in de meeste gevallen te maken hebben met internetklanten, echter kan een servicemonteur ICT ook te maken hebben met telefonie in combinatie met internetsystemen. Afhankelijk van de soort werkgever kan een servicemonteur ICT ook verantwoordelijk zijn voor het verhelpen van algemene computerstoringen voor klanten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Servicemonteur (ICT)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Servicemonteur (ICT)

Wat is het salaris en tarief van een Servicemonteur (ICT)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Servicemonteur (ICT) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Servicemonteur (ICT) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Servicemonteur (ICT)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Servicemonteur (ICT) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl