Team Mijnzzp

Wat doet een Netwerk- en mediabeheerder?

Netwerk- en mediabeheerder is een relatief nieuw beroep waarbinnen diverse disciplines samenkomen. Zo is er sprake van verantwoordelijkheid voor het samenstellen en beheren van netwerken. Daarnaast is er tevens sprake van het invullen van taken op het gebied van mediabeheer. Daar vallen weer meerdere werkzaamheden onder. Een netwerk- en mediabeheerder houdt zich onder meer bezig met het installeren en beheren van software, maar ook met het beheren van licenties. Een netwerk- en mediabeheerder werkt binnen de ICT en vervult binnen deze branche diverse taken. Denk maar aan het selecteren en aanschaffen van hardware, maar ook aan het toezicht houden op de installatie van datanetwerken. Er is dan ook sprake van een divers takenpakket, want ook het opstellen van procedures valt daaronder net als het beheren van toegangsbeveiliging. Zo zijn de werkzaamheden nog uitgebreider met het lokaliseren en oplossen van storingen net als het doormeten van datalijnen. Doorgaans is een netwerk- en mediabeheerder ook nog een vraagbaak en een contactpersoon op het gebied van informatiesystemen. Een van de kerntaken is het ontwikkelen van informatiesystemen. Daarbij is het belangrijk om de informatiebehoefte in kaart te brengen. Op basis daarvan is een technisch ontwerp te maken en zorgt de netwerk- en mediabeheerder daarbij voor het realiseren van een testomgeving. Een andere kerntaak komt neer op het implementeren van informatiesystemen. Daarbij is er sprake van het leveren van een bijdrage aan het plan, maar ook van het evalueren van de implementatie. Het beheer van informatiesystemen is de derde kerntaak en heeft betrekking op het voorkomen en verhelpen van storingen, beveiligen en procedures opstellen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Netwerk- en mediabeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Netwerk- en mediabeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Netwerk- en mediabeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Netwerk- en mediabeheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Netwerk- en mediabeheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl