Datatypist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Datatypist?

Een datatypist is verantwoordelijk voor het invoeren van gegevens in een computersysteem. Wat voor data een datatypist precies invoert kan verschillen per organisatie, echter zal het in de meeste gevallen gaan om persoonsgegevens, correspondentiegegevens, administratiegegevens, etiketten, titels of bijvoorbeeld cijfers, zoals prijzen. Van een datatypist mag een goede taalkennis en typevaardigheden verwacht worden. Het foutloos schrijven is een belangrijk onderdeel van het beroep datatypist. Bedrijven slaan tegenwoordig veel data op in hun administratie en deze administratie moet kloppen. Als deze informatie later niet blijkt te kloppen, zoals persoonsgegevens of factuurgegevens, kan dit vervelende gevolgen hebben. Het secuur werken als datatypist is dus belangrijk, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden. Het beroep datatypist moet wel vrij algemeen gezien worden, omdat data betrekking kan hebben op veel verschillende gegevens. Als datatypist is het in alle gevallen wel belangrijk om gestructureerd te werken, zodat de data op de juiste manier verwerkt wordt. Vooral binnen complexe computersystemen kan het gestructureerd werken nogal eens een uitdaging zijn. Een goede datatypist moet met verschillende computersystemen kunnen werken. Het kan ook voorkomen dat documenten automatisch ingescand worden door bedrijven, die later verwerkt moeten worden door de datatypist. Het op de juiste manier verwerken van deze documenten is ook erg belangrijk. De werkzaamheden van een datatypist kunnen ook gezien worden als archivaris-werkzaamheden. Het beroep datatypist kom in de praktijk niet voor binnen alle organisaties, omdat datatypisten alleen voorkomen binnen organisaties die te maken hebben met grote hoeveelheden data. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringsmaatschappijen of aan banken die te maken hebben met veel klanten.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Datatypist

Wat is het salaris en tarief van een Datatypist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Datatypist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Datatypist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Datatypist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl