Team Mijnzzp

Wat doet een ICT servicedesk medewerker?

Een ICT-servicedesk medewerker is werkzaam bij de afdeling servicedesk van een bedrijf, organisatie of instelling. De servicedesk is een centrale afdeling die storingen aan computers oplost en de installatie van programma’s en applicaties uitvoert. Vooral binnen grote bedrijven en organisaties is de aanwezigheid van een ICT-servicedesk medewerker tegenwoordig belangrijk omdat er tegenwoordig bij vrijwel alle bedrijven en organisaties wordt gewerkt met diverse software programma’s. Het is belangrijk dat deze softwareprogramma’s niet falen. Wanneer dit wel het geval is wordt het uitvoeren van de werkzaamheden belemmerd. ICT heeft niet alleen betrekking op het online zijn van computers. Eigenlijk omvat ICT alles wat met computers te maken heeft zoals de modems, de firewalls, de applicaties, de routers, de bekabeling en de hardware. Een ICT-servicedesk medewerker zorgt voor een goede afhandeling van alle verzoeken en incidenten die binnenkomen bij de afdeling servicedesk en betrekking hebben op ICT. Een ICT-servicedesk medewerker is het eerste aanspreekpunt wanneer er storingen in de hard- of software optreden waarvan gebruik wordt gemaakt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Ook kan een ICT-servicedesk medewerker kleine reparaties aan computers en andere hardware apparatuur verrichten. Daarnaast is een ICT-servicedesk medewerker betrokken bij de installaties van applicaties, besturingsprogramma’s en software en regelt verhuizingen van computers en randapparatuur binnen het bedrijf of de organisatie. Afhankelijk van de organisatie of het bedrijf waarvoor de ICT-servicedesk medewerker werkzaam is, kan een ICT-servicedesk medewerker ook verantwoordelijk zijn voor het verhelpen van algemene softwarestoringen voor klanten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep ICT servicedesk medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een ICT servicedesk medewerker

Wat is het salaris en tarief van een ICT servicedesk medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als ICT servicedesk medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken ICT servicedesk medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als ICT servicedesk medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl