Software architect

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Software architect?

Een software architect is een ICT-medewerker die zich gespecialiseerd heeft in software-architectuur. Software-architectuur is belangrijk, omdat softwaresystemen alleen goed kunnen werken als ze op de juiste manier zijn opgebouwd. De relatie tussen verschillende software-elementen en de eigenschappen van software spelen dan ook een belangrijke rol binnen software-architectuur. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een software architect het beste omschrijven als iemand die verantwoordelijk is voor het in kaart brengen van softwarestructuren, het bewaken van softwarestructuren en het verder optimaliseren van softwarestructuren. Vooral het combineren van verschillende technieken en systemen met betrekking tot software kan nogal eens een echte uitdaging zijn voor de software architect. Verschillende systemen combineren tot een stabiele basis is in veel gevallen niet makkelijk. Een andere belangrijke taak als software architect is het omschrijven van software, zodat andere ICT-medewerkers op een makkelijke manier kunnen terugvinden hoe software precies is opgebouwd. Het omschrijven van software is erg belangrijk, omdat anders de mogelijkheid kan ontstaan dat vroeg of laat niemand meer precies weet hoe de software precies werkt. Door de software omschrijving is het dus mogelijk om de opbouw van software te bekijken als er mogelijke aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Het beroep software architect heeft raakvlakken met het beroep systeemarchitect, echter kunnen beide beroepen niet zomaar met elkaar vergeleken worden, omdat een software architect zich alleen zal bezighouden met software en de softwareomgeving. Een systeemarchitect is gespecialiseerd in het ontwerpen, beheren en aanpassen van netwerksystemen en automatiseringssystemen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Software architect

Wat is het salaris en tarief van een Software architect? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Software architect in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Software architect

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Software architect bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl