Functioneel beheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Functioneel beheerder?

Een functioneel beheerder heeft de verantwoordelijkheid om informatiesystemen optimaal te laten functioneren. De functie van functioneel beheerder is als het ware een schakel tussen de digitale voorzieningen waar medewerkers gebruik van maken en de afdeling ICT. Een van de werkzaamheden is ervoor te zorgen dat informatiesystemen betrouwbaar werken. Bij digitale informatievoorziening valt er te denken aan alles waar een computer bij nodig is. De taak van functioneel beheerder is erop gericht om te voorkomen dat er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld voorkomen dat applicaties niet naar behoren werken. Het is de taak om vooraf in te schatten op welk moment er verbeteringen nodig zijn. De functioneel beheerder richt zich daarbij vooral op de gebruikerskant van informatiesystemen. Een van de werkzaamheden is om het tactische niveau en het operationele niveau bij elkaar te brengen. Er zijn voor wat betreft de uitvoering van de werkzaamheden verschillende taken te onderscheiden. Bijvoorbeeld het functioneel inrichten van een applicatie net als het functionele beheer van de applicatie. Bij de inrichting is er onder meer sprake van het geven van advies aan proceseigenaren en het vertalen van processen naar de software. Bij het beheer is er onder meer sprake van het doorvoeren van aanpassingen in de applicatie. Bijvoorbeeld als er in de infrastructuur wijzigingen zijn aangebracht. Een ander aandachtsgebied richt zich op het ondersteunen van medewerkers die van een informatiesysteem gebruikmaken. Hiertoe behoren onder meer taken als het geven van trainingen. In aanvulling op deze werkzaamheden is de functioneel beheerder ook verantwoordelijk voor het beheer van functionele documentatie. Ook het maken van handleidingen valt hieronder. Andere benamingen voor functioneel beheerder kunnen ook zijn informatiebeheerder of informatiemanager.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Functioneel beheerder

Wat is het salaris en tarief van een Functioneel beheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Functioneel beheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Functioneel beheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Functioneel beheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl