Data scientist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Data scientist?

Een data scientist is gespecialiseerd in het analyseren van grote hoeveelheden data, met de bedoeling dat deze data op een efficiënte en juiste manier verwerkt kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote organisaties, die dagelijks veel mails ontvangen. Door het op een slimme manier analyseren van de data (de mails) is het mogelijk dat de mails zonder tussenkomst van personeelsleden doorgestuurd kunnen worden naar de juiste afdeling, zodat de mails sneller en effectiever verwerkt kunnen worden door de betreffende organisatie. Binnen de ICT noemt men deze manier van data analyseren ook wel textmining. Textmining is een proces waarbij slimme algoritmes het mogelijk maken om grote hoeveelheden tekstmateriaal te verwerken. Denk bij textmining bijvoorbeeld aan mails, waarbinnen bepaalde woorden gecombineerd kunnen worden, waardoor het hoogstwaarschijnlijk is dat de betreffende binnengekomen mail voor een specifieke afdeling is. Ook het doorzoeken van documenten is veel makkelijker door het toepassen van textmining. Door het gecombineerd taggen van woorden in teksten is het mogelijk om op een effectieve manier data te verwerken. Een andere benaming voor data science is ook wel gegevenswetenschap. Gegevenswetenschap kan in het kort het beste omschreven worden als het verwerken van gestructureerde en ongestructureerde data, zodat de data op de juiste manier toegepast en gebruikt kan worden. Het beroep data scientist kan niet zomaar gezien worden als het beroep data-analist, omdat een data scientist werkt met voorspellingen. Een data-analist werkt juist met historische data. Een data scientist probeert waardevolle voorspellingen te doen aan de hand van big data. Met andere woorden zal een data scientist gebruikmaken van slimme algoritmes om voorspellingen te kunnen doen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Data scientist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Data scientist

Wat is het salaris en tarief van een Data scientist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Data scientist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Data scientist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Data scientist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl