Game ontwikkelaar

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Game ontwikkelaar?

Een game ontwikkelaar of game developer ontwikkelt, bouwt, beheert en test nieuwe of bestaande games. Tegenwoordig zijn er diverse opleidingen mogelijk op het gebied van games. De vraag naar nieuwe creatieve mensen voor het ontwikkelen en bouwen van games blijft maar groeien. Waar het voorheen bijna alleen ging om games op de computer is het tegenwoordig mogelijk om overal games op te spelen. Tegenwoordig worden er meer games gespeeld op tablets en telefoons dan achter de computer. Wel is het zo dat grote games, die grafisch veel rekenkracht vragen, nog steeds op de computer of spelcomputer gespeeld worden. Een opleiding tot game ontwikkelaar duurt ongeveer vier jaar. Als game ontwikkelaar ben je werkzaam binnen de entertainmentindustrie, wat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten beroepen die ook om verschillende opleidingen kunnen vragen. In de meeste gevallen zal een game ontwikkelaar verantwoordelijk zijn voor een bepaald technisch onderdeel binnen een team van developers.

Lees verder...

Opleiding tot Game ontwikkelaar

Welke opleiding is nodig om Game ontwikkelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Game ontwikkelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Game ontwikkelaar

Wat is het salaris en tarief van een Game ontwikkelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Game ontwikkelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl