Game ontwikkelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Game ontwikkelaar?

Een game ontwikkelaar of game developer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen, beheren en testen van nieuwe en/of bestaande games. Tegenwoordig zijn er diverse opleidingen mogelijk als we spreken van games. De vraag naar nieuwe creatieve vakmensen voor het ontwikkelen en bouwen van games is tegenwoordig groot te noemen, omdat games zeer populair zijn. Het beroep game ontwikkelaar heeft niet alleen meer betrekking op gewone computers, omdat games op alle mediadragers gespeeld kunnen worden. Tegenwoordig worden er zelfs meer games gespeeld op tablets en telefoons dan achter de computer. Wel is het zo dat grote games, die grafisch veel rekenkracht vragen, nog steeds op de computer of spelcomputer gespeeld worden. Een opleiding tot game ontwikkelaar duurt ongeveer vier jaar. Als game ontwikkelaar ben je werkzaam binnen de entertainmentindustrie, wat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten beroepen, die ook om verschillende opleidingen kunnen vragen. In de meeste gevallen zal een game ontwikkelaar verantwoordelijk zijn voor bepaalde technische werkzaamheden binnen een team van developers. Het ontwikkelen, bouwen en testen van games betreft in bijna alle gevallen teamwork, omdat games zeer complex kunnen zijn. Ondanks dat een game ontwikkelaar meestal te maken heeft met games, die door mensen voor de fun gespeeld kunnen worden, kan een game ontwikkelaar ook te maken hebben met games, die een bepaalde educatieve waarde vertegenwoordigen. Daarnaast kan een game ingezet worden als simulatie of als serious game binnen de medische wereld of een andere branche. Het beroep game ontwikkelaar moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een game ontwikkelaar verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden. Het programmeren van games betreft andere werkzaamheden dan het vormgeven van games.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Game ontwikkelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Game ontwikkelaar

Welke opleiding is nodig om Game ontwikkelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Game ontwikkelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Game ontwikkelaar

Wat is het salaris en tarief van een Game ontwikkelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Game ontwikkelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Game ontwikkelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Game ontwikkelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl