Opleiding tot Game ontwikkelaar

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingHBO-ICT (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding Gamedeveloper

De Mbo-opleiding gamedeveloper is een uitstroomrichting van de Mbo-opleiding applicatie- en mediaontwikkeling, die verschillende uitstroomrichtingen kent. De Mbo-opleiding gamedeveloper heeft veel weg van de Mbo-opleiding applicatieontwikkelaar maar is niet helemaal vergelijkbaar, omdat de Mbo-opleiding gamedeveloper specifiek gericht is op games. Tijdens deze opleiding leer je games te ontwikkelen of bijvoorbeeld games te onderhouden of te verbeteren. De Mbo-opleiding gamedeveloper is op de meeste scholen alleen te volgen via de zogenaamde BOL-vorm. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij erkende leerbedrijven, onder toezicht van een ervaren gamedeveloper die gezien moet worden als je leermeester. Binnen deze opleiding krijg je vakken als software programmering, software development, programmeer technieken, projectmanagement en algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en beroepsvorming.

Opleidingsduur en niveau Gamedeveloper

De Mbo-opleiding gamedeveloper zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Gamedeveloper

Na het afronden van de Mbo-opleiding gamedeveloper niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding HBO-ICT. De Hbo-opleiding HBO-ICT is een samenvoeging van diverse Hbo-opleidingen, die ook informatica zal behandelen.

Vooropleiding Gamedeveloper

Over het algemeen verwachten de meeste scholen minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding gamedeveloper niveau vier. Ook met een vooropleiding op Mbo-niveau is het mogelijk om deze opleiding te volgen.

Mijnzzp.nl