Accountmanager (ICT)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Accountmanager (ICT)?

Een accountmanager ICT is een relatiemanager tussen de klant en de organisatie die hij of zij vertegenwoordigt als accountmanager. Het is de accountmanager ICT die regelmatig contact zal onderhouden met mogelijke nieuwe klanten en bestaande relaties als zij bepaalde vragen hebben. Het is ook denkbaar dat een accountmanager alleen met bestaande klanten te maken heeft, omdat het werven van nieuwe klanten ook kan toebehoren tot de werkzaamheden van een vertegenwoordiger of andere soorten commercieel medewerkers. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een accountmanager ICT het beste omschrijven als het ervoor zorgen dat klanten krijgen wat ze wensen. Daarnaast is het de verantwoordelijkheid van de accountmanager ICT dat de organisatie daadwerkelijk levert, wat er is afgesproken. Van een accountmanager ICT wordt verwacht dat hij of zij doelmatig en resultaatgericht werkt. Daarnaast is een accountmanager ICT een commercieel medewerker, die weet hoe je commerciële relaties moet onderhouden. Een accountmanager ICT weet dan ook precies, wat de doelstellingen zijn van de organisatie en probeert de gestelde doelstellingen te behalen. Het beroep accountmanager ICT heeft dan ook alles te maken met relatiebeheer en commerciële doelstellingen. Het beroep accountmanager moet tegenwoordig vrij algemeen gezien worden, omdat een accountmanager verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden, die per organisatie kunnen verschillen. Ook kunnen accountmanagers andere benamingen hanteren, zoals de benaming relatiemanager, klantenmanager of bijvoorbeeld de benaming relatiemanager. De werkzaamheden komen in grote lijn wel met elkaar overeen, ondanks dat er verschillende benamingen gebruikt kunnen worden. Het beroep accountmanager kan in de praktijk op verschillende niveaus voorkomen, afhankelijk van de soort werkzaamheden en de specifieke verantwoordelijkheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Accountmanager (ICT)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Accountmanager (ICT)

Wat is het salaris en tarief van een Accountmanager (ICT)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Accountmanager (ICT) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Accountmanager (ICT)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Accountmanager (ICT) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl