Inkoopmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Inkoopmanager?

Een inkoopmanager is verantwoordelijk voor het aansturen van de inkoopafdeling binnen een organisatie. Denk hierbij aan het bepalen van het inkoopbeleid, het assortimentsbeleid en aan het waken over de gestelde doelstellingen. In het kort omschreven is de inkoopmanager verantwoordelijk voor het zo efficiënt en effectief mogelijk inkopen van producten of diensten. Als inkoopmanager zal je doorgaans leiding geven aan diverse andere medewerkers, die meestal aangemerkt worden als inkoopassistenten. De inkoopmanager geeft de inkoopassistenten opdrachten met betrekking tot de inkoop van de juiste producten of diensten. Het is de verantwoordelijkheid van het gehele team om over de geleverde kwaliteit van de producten of diensten te waken en om ervoor te zorgen dat alles verloopt volgens de gemaakte afspraken. De inkoopmanager zal ook regelmatig verslag uitbrengen aan de directie. Als inkoopmanager oriënteer je je continu op mogelijke marktontwikkelingen en onderhoud je relaties met andere organisaties. Ook het bezoeken van beurzen en het bijhouden van vakbladen is een van de taken waarvoor je als inkoopmanager verantwoordelijk kan zijn. Inkoopmanagement is een complex proces, omdat inkoopmanagement onder te verdelen is binnen strategische, tactische en operationele inkoop. Het is de inkoopmanager die verantwoordelijk is voor het waken over het gehele inkoopproces. Het belangrijkste doel als inkoopmanager is het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit zonder dat de kosten van het inkoopproces verhoogd worden. Afhankelijk van de organisatie kan je als inkoopmanager verantwoordelijk zijn voor het inkoopproces tot aan de klant, die de producten of diensten zal ontvangen. De werkzaamheden van een inkoopmanager moeten dus breder gezien worden dan alleen het inkopen van goederen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Inkoopmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Inkoopmanager

Wat is het salaris en tarief van een Inkoopmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Inkoopmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Inkoopmanager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Inkoopmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Inkoopmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl