App-ontwikkelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een App-ontwikkelaar?

Een App-ontwikkelaar of App-developer is een programmeur die zich gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen en bouwen van Apps voor smartphones en tablets. De Apps, die een App-developer bouwt, zijn speciaal gemaakt voor mobiele apparaten en niet voor gewone websites. Apps worden voornamelijk gebouwd om het gebruikersgemak te vergroten op mobiele apparaten, omdat de meeste websites beperkt functioneel zijn op mobiele apparaten. Dit komt vooral doordat de meeste websites niet gebouwd zijn voor mobiele apparaten. Enkele belangrijke kenmerken waaraan een goede App moet voldoen is dat de App duidelijk en makkelijk te gebruiken is. Tegenwoordig hebben bijna alle grote bedrijven, overheden en instellingen die veel met het internet werken wel een App beschikbaar. Met de opkomst van de mobiele Apps is het gebruikersgemak dan ook aanzienlijk vergroot. Ook het afspelen van filmpjes gaat doorgaans goed via Apps. Er zijn tegenwoordig dan ook veel soorten Apps beschikbaar, die kunnen variëren van entertainment tot zakelijke Apps. Het ontwikkelen, bouwen en testen van nieuwe Apps is aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat Apps aan veel voorwaarden moeten voldoen voordat ze toegelaten worden. Het programmeren van mobiele applicaties voor de smartphone, smartwatch en de tablet is behoorlijk complex te noemen, omdat mobiele apparaten gebruik kunnen maken van verschillende technieken, waardoor het regelmatig zal voorkomen dat een App-ontwikkelaar op verschillende manieren moet programmeren. Apps die werken op Apple-toestellen werken bijvoorbeeld niet zomaar op Android toestellen. Met andere woorden zal een App-developer op een brede manier gespecialiseerd moeten zijn in het programmeren van verschillende computertalen. Een programmeur die verschillende computertalen kan laten samenwerken noemt men ook wel een NET-developer. Het ontwikkelen van Apps is niet makkelijk en kan niet zomaar vergeleken worden met het opzetten of bouwen van een website.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep App-ontwikkelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een App-ontwikkelaar

Wat is het salaris en tarief van een App-ontwikkelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als App-ontwikkelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep App-ontwikkelaar zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor App-ontwikkelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als App-ontwikkelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl