Systeemarchitect

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Systeemarchitect?

Een systeemarchitect is verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitwerken en onderhouden van automatiseringssystemen die bijvoorbeeld gebruikt worden binnen gebouwen. In veel gevallen spreekt men dan van “gebouw automatisering”. Een ander voorbeeld van de werkzaam van een systeemarchitect is het ontwerpen, uitwerken en onderhouden van verkeersmanagementsystemen zoals die gebruikt worden langs snelwegen, in tunnels en op bruggen. Als systeemarchitect werk je binnen de ICT gecombineerd met techniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aansturen van gebouwinstallaties en aan het bedienen van automatische slagbomen en verkeersborden langs de snelweg via een automatiseringssysteem. Automatiseringssystemen kunnen nogal eens complex zijn en worden daarom in veel gevallen speciaal ontworpen door een systeemarchitect. De belangrijkste taak van een systeemarchitect is het ontwerpen van goed werkende en veilige automatiseringssystemen. De werkzaamheden van een systeemarchitect zijn aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden, omdat het bedenken, uitwerken en bouwen van systemen aangemerkt kan worden als complexe werkzaamheden. Een systeemarchitect is over het algemeen een hoger opgeleide vakman of vakvrouw, die op een brede manier betrokken is bij automatiseringsprojecten. Het is verder niet mogelijk om de inhoudelijke werkzaamheden als systeemarchitect te omschrijven, omdat een systeemarchitect op verschillende manieren werkzaam is in de praktijk. Het uitwerken van netwerksystemen binnen gebouwen betreft bijvoorbeeld andere werkzaamheden dan het uitwerken van netwerksystemen die toegepast worden binnen de infrastructuur. Het beroep systeemarchitect moet over het algemeen gezien worden als een leidinggevende functie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Systeemarchitect

Wat is het salaris en tarief van een Systeemarchitect? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Systeemarchitect in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Systeemarchitect

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Systeemarchitect bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl