Webanalist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Webanalist?

Een webanalist is een data-analist en/of KPI-specialist die zich gespecialiseerd heeft in het analyseren van internetverkeer, door middel van het bijhouden van bezoekersstatistieken en bezoekersgedrag. Deze gegevens zal een webanalist gebruiken om vervolgens te kunnen verwerken in bruikbare rapportages en analyses. Het bijhouden van bezoekersstatistieken en bezoekersgedrag is over het algemeen erg belangrijk voor bedrijven, omdat bedrijven deze gegevens kunnen gebruiken om meer conversie te realiseren. Met andere woorden zal een webanalist proberen te bepalen welke verbeterpunten doorgevoerd moeten worden, zodat bezoekers van een website vaker terugkomen en overgaan tot handelingen binnen de website. Het beroep webanalist heeft raakvlakken met het beroep data-analist, maar is niet geheel hetzelfde, omdat het beroep data-analist uitgebreider is. Een webanalist zal over het algemeen alleen bezoekersstatistieken en bezoekersgedrag analyseren. Een data-analist kan ingezet worden voor het analyseren van alle denkbare gegevens. Over het algemeen is een webanalist een soort van wiskundige, die ook gezien kan worden als statisticus. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat het beroep webanalist heel ruim gezien moet worden. Eigenlijk kan iedereen wel gezien worden als webanalist, omdat het voor alle webmasters en andere ICT-medewerkers belangrijk is om bezoekersgedrag te analyseren. Het is denkbaar dat een webanalist ook verantwoordelijk is voor het doorvoeren van technische aanpassingen na het analyseren van gegevens. De inhoudelijke werkzaamheden van een webanalist kunnen wel verschillen per webanalist, omdat een webanalist ook fulltime werkzaam kan zijn als webanalist. In dat geval zal een webanalist alleen verantwoordelijk zijn voor het analyseren van internetverkeer en het opstellen van bruikbare rapporteren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Webanalist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Webanalist

Wat is het salaris en tarief van een Webanalist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Webanalist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Webanalist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Webanalist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl