Docent informatica

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent informatica?

Een docent informatica geeft informaticalessen aan leerlingen of studenten, wat betrekking kan hebben op verschillende niveaus afhankelijk van de school. Een andere benaming voor informatica is ook wel informatie- en communicatietechnologie (ICT). Informatie- en communicatietechnologie is een vakgebied dat zich met informatiesystemen, telecommunicatie en computers bezighoudt. Tegenwoordig vallen ook telefonie en kabeltelevisie onder de ICT, omdat deze diensten via het internet aangeboden worden. Het is de docent informatica, die leerlingen of studenten alles zal bijbrengen van informatica. In veel gevallen is een docent informatica een programmeur of softwareontwikkelaar, die zijn studenten alle kneepjes van het vakgebied aanleert. Als docent informatica bestaan er verschillende onderwijsbevoegdheden, waardoor een docent informatica op verschillende scholen werkzaam kan zijn. Als docent informatica is het belangrijk dat je op een brede manier gespecialiseerd bent binnen de ICT. Dit heeft vooral betrekking op de kennis van verschillende programmeertalen, algoritmes en het kunnen uitwerken van theoretische consenten. In de meeste gevallen zal een docent informatica samen met leerlingen of studenten verschillende complexe ICT-oplossingen uitwerken. Vanzelfsprekend moet een docent informatica beschikken over didactische vaardigheden. Als docent informatica is het ook belangrijk dat je over grote affiniteit beschikt van de ICT-sector. Daarnaast is het overdragen van de juiste kennis alleen mogelijk als er sprake is van passie. Het is niet zo dat een docent informatica alleen verantwoordelijk is voor het leren programmeren. Denk bijvoorbeeld ook aan het bijbrengen van hardwarekennis, webmaster technieken, het installeren van softwareprogramma's en aan het kunnen installeren van netwerken. Welke werkzaamheden een docent informatica precies uitvoert, is afhankelijk van de school. Binnen het hoger onderwijs zal de nadruk meestal liggen op het leren programmeren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent informatica

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Docent informatica

Welke opleiding is nodig om Docent informatica te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent informatica? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent informatica

Wat is het salaris en tarief van een Docent informatica? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent informatica in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Docent informatica zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent informatica

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent informatica bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl