Docent informatica

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent informatica?

Een docent informatica geeft les aan leerlingen of studenten op het gebied van informatica. ICT oftewel "Informatie en Communicatie Technologie" is een vakgebied dat zich met informatiesystemen, telecommunicatie en computers bezighoudt. Tegenwoordig vallen ook telefonie en kabeltelevisie onder de ICT, omdat deze diensten ook via het internet aangeboden kunnen worden. De ICT branche en dus informatica branche is voor veel mensen redelijk onbekend gebied maar is daardoor niet minder belangrijk voor studenten. Binnen de informatica worden over het algemeen veel Engelse termen gebruikt, die niet in alle gevallen even begrijpelijk zullen zijn voor studenten. De jongere generatie groeit vandaag de dag op met alles wat met de ICT te maken heeft en kan hierdoor vaak ook beter meekomen met de verschillende soorten lesstof. Het is de docent informatica die zal proberen leerlingen of studenten alles bij te brengen van informatica. In veel gevallen zal een docent informatica zelf een programmeur of softwareontwikkelaar zijn die studenten alle kneepjes van het vakgebied aanleert. Als docent informatica bestaan er verschillende onderwijsbevoegdheden, waardoor een docent informatica op verschillende scholen werkzaam kan zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent informatica

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Docent informatica

Welke opleiding is nodig om Docent informatica te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent informatica? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent informatica

Wat is het salaris en tarief van een Docent informatica? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent informatica in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl