Team Mijnzzp

Kluisjes

Algemene informatie over de onderwijs en wetenschap branche

Binnen Nederland zijn er ongeveer 7.000 scholen die onder te verdelen zijn in de volgende soorten: basisonderwijs 6.700 scholen, voortgezet onderwijs 320 scholen, beroepsonderwijs en volwasseneducatie 57 scholen, hoger beroepsonderwijs 35 scholen en 12 wetenschappelijke scholen. Binnen Nederland werken plusminus 225.000 leerkrachten in het onderwijs die als volgt zijn onder te verdelen: primair onderwijs 103.800 docenten, voortgezet onderwijs 61.900 docenten, middelbaar beroepsonderwijs 20.900 docenten, hoger beroepsonderwijs 17.300 docenten en 22.600 docenten in het wetenschappelijk onderwijs. Binnen het basisonderwijs gaan ieder jaar ongeveer 1,6 miljoen leerlingen naar school en het voortgezet onderwijs kent plusminus 915.000 leerlingen. Het hoger onderwijs kent plusminus 410.000 studenten op Hbo-niveau, 236.000 wetenschappelijke studenten en ongeveer 13.000 studenten aan open universiteiten. De Nederlandse overheid geeft per jaar ongeveer 32,1 miljard euro uit aan onderwijs, cultuur en wetenschap.

Carrièremogelijkheden binnen de onderwijs en wetenschap branche

Het onderwijs kent over het algemene prima carrièremogelijkheden die wel sterk afhankelijk zullen zijn van je eigen competenties en opleidingen. Binnen het onderwijs is het heel normaal om carrière te maken maar zijn er wel strikte regels hiervoor, zoals het volgen van de juiste opleidingen en het behalen van de juiste onderwijsbevoegdheden. Daarnaast kent het onderwijs ook het zogenaamde functiewaarderingssysteem die voor een belangrijk deel zullen bepalen hoe en wanneer je carrière kunt maken als docent. Als docent zal je in veel gevallen bijscholing moeten volgen om een volgende stap te kunnen maken. Het behalen van de eerstegraads bevoegdheid en het verder specialiseren in je eigen vakken of andere vakken zijn zeker belangrijk om aan je carrière te kunnen werken.

Opleidingen en cursussen onderwijs en wetenschap branche

Er zijn binnen Nederland zeer veel opleidingsmogelijkheden voor het onderwijs en de wetenschap. De meeste studenten zullen een opleiding volgen aan een van de Pabo scholen maar er zijn ook zeker andere opleidingsmogelijkheden om als docent te kunnen werken. Binnen het onderwijs en de wetenschap is het gebruikelijk dat docenten ook bijscholing volgen in de vorm van een opleiding of cursus die dan ook rijkelijk aangeboden worden. Voor meer specifieke informatie over opleidingen of cursussen binnen het onderwijs of de wetenschap verwijzen wij naar de specifieke beroepen in de branche onderwijs en wetenschap.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de onderwijs en wetenschap branche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de onderwijs en wetenschap branche

Wie als ondernemer (zzp'er) in het onderwijs of beroepsonderwijs wenst te gaan werken zal over de juiste opleidingen en diploma's moeten beschikken om zich in te kunnen schrijven bij het centraal register kort beroepsonderwijs (CRKBO). Het kunnen inschrijven is voor docenten erg belangrijk om de btw-vrijstelling te mogen voeren. Daarnaast kent het onderwijs veel belangenbehartigers die wellicht startende ondernemers van de juiste informatie kunnen voorzien. Ook het inwinnen van informatie bij de kamer van koophandel en de belastingdienst is raadzaam voor startende ondernemers.

Informatie over de onderwijs en wetenschap branche op Mijnzzp

Binnen de branche onderwijs en wetenschap hebben wij momenteel 82 beroepen opgenomen die allemaal uitgebreid omschreven zijn. Daarnaast zijn alle beroepen voorzien van één of meerdere filmpje en vaste teksten zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De branche onderwijs en wetenschap trekt op Mijnzpp.nl dagelijks veel bezoekers die naar informatie of bedrijven zoeken. Ook veel studenten bezoeken de branche onderwijs en wetenschap voor mogelijke opleidingen en algemene informatie.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Onderwijs en wetenschap op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties