Astronoom

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Astronoom?

Een astronoom is een wetenschapper die astronomie beoefent en hemellichamen onderzoekt en bestudeert voor zijn werkzaamheden. Astronomie is de wetenschap die zich bezighoudt met de observatie en de studie van alle fenomenen buiten de atmosfeer van de aarde. Als astronoom maak je hiervoor veelvuldig gebruik van telescopen, astrofotografie en radiosterrenkunde. Een groot nadeel van de werkzaamheden die een astronoom uitvoert is dat de astronoom de hemellichamen niet rechtsstreek kan onderzoeken en dus gebruik moet maken van ingewikkelde machines en apparatuur om zijn bevindingen te kunnen doen. Astronomie is eigenlijk een van de eerste wetenschappen die door de mens beoefend werd. Er zijn veel oude beschrijvingen gevonden waaruit duidelijk is geworden dat de mens al heel lang bezig is met astronomie. Een andere benaming voor een astronoom is ook wel sterrenkundige. Het is een misverstand om te denken dat een astronoom alleen onderzoek uitvoert naar sterren, omdat een astronoom ook onderzoek zal uitvoeren naar planeten. Ondanks dat een professionele astronoom een wetenschapper is zijn er ook veel andere mensen actief op het gebied van astronomie, zoals amateurastronomen die ook bevindingen kunnen doen. De bevindingen die een astronoom of amateurastronomen doen binnen de astronomie noemt men ook wel waarnemingen. Astronomische objecten waarnemen kan op verschillende manier plaatsvinden, zoals door elektromagnetische straling, zicht en kosmische straling.

Lees verder...

Opleiding tot Astronoom

Welke opleiding is nodig om Astronoom te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Astronoom? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Astronoom

Wat is het salaris en tarief van een Astronoom? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Astronoom in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl