Astronoom

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Astronoom?

Een astronoom is een wetenschapper die astronomie beoefent en hemellichamen onderzoekt c.q. bestudeerd voor zijn werkzaamheden. Als astronoom maak je veelvuldig gebruik van telescopen, astrofotografie en radiosterrenkunde. Een groot nadeel van de werkzaamheden die een astronoom uitvoert is dat deze de hemellichamen niet rechtsstreek kan onderzoeken en dus gebruik moet maken van ingewikkelde machines om zijn bevindingen te kunnen doen. Astronomie is eigenlijk een van de eerste wetenschappen die door de mens beoefend werd. Er zijn zeer veel oude beschrijvingen gevonden waaruit duidelijk is geworden dat de mens al heel lang bezig is met astronomie. Een andere benaming voor een astronoom is ook wel sterrenkundige.

Lees verder...

Opleiding tot Astronoom

Welke opleiding is nodig om Astronoom te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Astronoom? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Astronoom

Wat is het salaris en tarief van een Astronoom? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Astronoom in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl