Levensmiddelentechnoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Levensmiddelentechnoloog?

Een levensmiddelentechnoloog is een onderzoeker en/of wetenschapper, die zich gespecialiseerd heeft in levensmiddelentechnologie. Levensmiddelentechnologie heeft betrekking op de productie van voedsel, de samenstelling van voedsel, de kwaliteit van voedsel, de opslag van voedsel en de algemene voedselveiligheid van levensmiddelen. In het kort kunnen we stellen dat een levensmiddelentechnoloog gespecialiseerd is in voedsel en alles wat daar bij komt kijken. Dit houdt in dat een levensmiddelentechnoloog ook verantwoordelijk kan zijn voor het bedenken van voedsel, het verbeteren van voedingsproducten en het verbeteren van de productiemethoden. Als levensmiddelentechnoloog begeleid je het productieproces, waarbij grondstoffen tot levensmiddel verwerkt worden. Binnen de levensmiddelentechnologie bestaan er verschillende opleidingen, die kunnen variëren van een Hbo-opleiding tot universitaire studie. Levensmiddelentechnologie is een breed vakgebied dat betrekking kan hebben op verschillende levensmiddelentechnologieën en dus betrekking kan hebben op verschillende levensmiddelentechnologen. Over het algemeen is een levensmiddelentechnoloog niet alleen verantwoordelijk voor het bedenken en/of aanpassen van voeding, omdat een levensmiddelentechnoloog ook verantwoordelijk kan zijn voor voedselveiligheid en hygiëne. Binnen de levensmiddelentechnologie zijn er verschillende richtingen, zoals levensmiddelenchemie (smaak, geur, kleur), levensmiddelen-natuurkunde (dikte, schuimen, structuur), productontwikkeling en industriële productbereiding. Daarnaast kan een levensmiddelentechnoloog zich gespecialiseerd hebben in levensmiddelenmicrobiologie. Levensmiddelenmicrobiologie heeft betrekking op nuttige bacteriën, voedselbederf en voedselveiligheid. Afhankelijk van het vakgebied kan een levensmiddelentechnoloog dus op verschillende manieren werkzaam zijn met voedsel.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Levensmiddelentechnoloog

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Levensmiddelentechnoloog

Wat is het salaris en tarief van een Levensmiddelentechnoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Levensmiddelentechnoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Levensmiddelentechnoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Levensmiddelentechnoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl