Docent Nederlands

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent Nederlands?

Een docent Nederlands is verantwoordelijk voor het onderwijzen van de Nederlandse taal aan leerlingen en/of studenten, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten scholen. Een docent Nederlands zal over het algemeen les geven binnen het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het volwassenenonderwijs. Afhankelijk van het niveau zal de docent Nederlands het woordenschat en grammatica met betrekking tot de Nederlandse taal van de leerlingen proberen te verhogen door middel van het geven van les. Deze lessen kunnen schriftelijk uitgevoerd worden maar ook door middel van kijk- en luisteroefeningen. Het Nederlands is een van de West-Germaanse talen. De drie grootste Europese Germaanse talen zijn het Duits met 95 miljoen, het Engels met 63 miljoen en het Nederland met 23 miljoen. De Nederlandse taal wordt ook wel de kleinste wereldtaal genoemd. Dit is niet omdat er zo veel mensen de Nederlandse taal spreken maar wel omdat Nederland historisch gezien een belangrijke rol heeft gespeeld in de wereld. De Nederlandse taal bestaat uit meer dan een miljoen woorden. De eerste officiële spelling van het NieuwNederlands is in 1804 opgesteld door Mathijs Siegenbeek, die de eerste hoogleraar Nederlands was aan de universiteit van Leiden. Het beroep docent Nederlands moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een docent Nederlands op verschillende manieren onderwijs kan geven op verschillende niveaus.

Lees verder...

Opleiding tot Docent Nederlands

Welke opleiding is nodig om Docent Nederlands te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent Nederlands? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent Nederlands

Wat is het salaris en tarief van een Docent Nederlands? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent Nederlands in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl