Docent Nederlands

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent Nederlands?

Een docent Nederlands geeft Nederlands les. Dit kan onder meer gedaan worden op een school, privé klas, internet of via bijles. Het Nederlands is een van de West-Germaanse talen. De drie grootste Europese Germaanse talen zijn het Duits met 95 miljoen, Engels met 63 miljoen en het Nederland met 23 miljoen. De Nederlandse taal wordt ook wel de kleinste wereldtaal genoemd. Dit is niet omdat er zo veel mensen de Nederlandse taal spreken maar meer omdat Nederland historisch gezien een belangrijke wereldrol heeft gespeeld. De Nederlandse taal bestaat uit meer dan een miljoen woorden. De eerste officiële spelling van het NieuwNederlands is in 1804 opgesteld door Mathijs Siegenbeek die de eerste hoogleraar Nederlands was aan de universiteit van Leiden.

Lees verder...

Opleiding tot Docent Nederlands

Welke opleiding is nodig om Docent Nederlands te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent Nederlands? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent Nederlands

Wat is het salaris en tarief van een Docent Nederlands? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent Nederlands in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl