Bijlesdocent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bijlesdocent?

Een bijlesdocent is een docent, leraar, student of ander persoon, die affiniteit heeft met het onderwijs. Als bijlesdocent geef je bijles in bepaalde vakken aan leerlingen of studenten, die moeite hebben met hun leerstof. De belangrijkste taak van een bijlesdocent is het ondersteunen en het eventueel motiveren van leerlingen en studenten. Als een leerling in de klas niet helemaal mee kan komen met de lesstof kan een bijlesdocent uitkomst bieden. De meeste bijlessen worden een-op-een gegeven, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat er ook speciale bijlesklassen bestaan, waarbinnen meerdere leerlingen aanwezig zijn. De bijlesdocent kan op deze manier al zijn aandacht geven aan de leerlingen of studenten. Een andere taak die prima past bij een bijlesdocent is huiswerkbegeleiding. In Nederland zijn er redelijk veel leerlingen en studenten, die op één of andere manier gebruikmaken van bijles. Bijles heeft in alle gevallen betrekking op extra onderwijs, dat leerlingen of studenten volgen, naast de lessen die de leerlingen of studenten volgen binnen de onderwijsinstelling. Er zijn tegenwoordig redelijk veel onderwijsinstellingen die het volgen van bijles op school mogelijk maken, echter kan dit per onderwijsinstelling verschillen. Bijles heeft in veel gevallen betrekking op de exacte vakken wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Daarnaast kan het gaan om vakken zoals Nederlands, Engels of Frans. Het volgen van bijles is op verschillende manieren belangrijk voor leerlingen en studenten. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht moeten halen van vakken en aan de algemene motivatie, die aanwezig moet zijn om verder te komen binnen de opleiding. Het volgen van bijles is dus niet alleen nuttig voor het kennisniveau. Het beroep bijlesdocent moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat bijlesdocent betrekking kan hebben op verschillende docenten en andere vaklieden die les geven in verschillende vakken. Een bijlesdocent kan bijvoorbeeld ook een gepensioneerde docent zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bijlesdocent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bijlesdocent

Wat is het salaris en tarief van een Bijlesdocent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bijlesdocent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bijlesdocent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bijlesdocent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl