Meteoroloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Meteoroloog?

Een meteoroloog is een wetenschapper, die zich gespecialiseerd heeft in meteorologie. Een andere benaming voor meteorologie is ook wel weerkunde. Een meteoroloog kan verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, zoals het in kaart brengen van het weer, het onderzoeken van de luchtkwaliteit, het onderzoeken van klimaatverandering en het geven van weersvoorspellingen. Het in kaart brengen van het en de luchtkwaliteit gebeurt door het verzamelen en analyseren van verschillende gegevens, zoals van satellieten, weerstations, weerradars en door middel van computermodellen. Deze gegevens worden niet alleen aan de oppervlakte gemeten maar ook op grote hoogte, zoals door weerballonnen. De gegevens die een meteoroloog verzamelt en in kaart brengt zijn belangrijk, omdat overheden, bedrijven en mensen afhankelijk zijn van juiste voorspellingen. Ook is het verzamelen van gegevens belangrijk om weers- of klimaatveranderingen in kaart te kunnen brengen. Het beroep meteoroloog moet dus breder gezien worden dan alleen het voorspellen van het weer. Meteorologie kent verschillende disciplines, waardoor er ook verschillende specialisaties zijn als weerdeskundigen. Andere werkzaamheden waarvoor een meteoroloog verantwoordelijk is zijn het geven van voorlichting aan overheden en mensen over het weer, de luchtkwaliteit en klimaatverandering. Andere aandachtsgebieden van een meteoroloog zijn het voorspellen van het stijgend zeeniveau of het inschatten wat de gevolgen zijn van het ontbossen van bossen. De diverse onderzoeken die door een meteoroloog worden uitgevoerd, worden gebruikt voor wetenschappelijke onderzoeken, die te maken hebben met het weer en klimaatveranderingen. Meteorologie is een complexe wetenschap, omdat het voorspellen van het weer en het inschatten van de gevolgen van klimaatverandering moeilijk is. Het is niet zo dat een meteoroloog alleen werkzaam is als weerman of weervrouw.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Meteoroloog

Wat is het salaris en tarief van een Meteoroloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Meteoroloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Meteoroloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Meteoroloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl