Zwemonderwijzer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zwemonderwijzer?

Een zwemonderwijzer, zweminstructeur of zwemleraar is verantwoordelijk voor het leren zwemmen aan kinderen. Kinderen binnen Nederland kunnen vanaf hun vierde levensjaar leren zwemmen door het volgen van zwemles. Zwemlessen worden in Nederland aan ongeveer dertig procent van alle schoolkinderen via de basisschool gegeven. Kinderen die voor het eerst zwemles krijgen worden eerst bekend gemaakt met het water in een ondiep bad. Als kinderen gewend zijn aan het water krijgen ze les in een ander bad totdat ze zelfstandig kunnen zwemmen. Als kinderen zelfstandig kunnen zwemmen zullen ze moeten afzwemmen voor het A-diploma. Na het behalen van het A-diploma kunnen kinderen nog doorgaan voor het B-diploma en C-diploma. Een bevoegde zwemonderwijzer voor alle niveaus noemt men ook wel allround zwembadmedewerker. Allround zwembadmedewerkers worden ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden binnen zwembaden, zoals het leren zwemmen aan kinderen op alle niveaus, het houden van toezicht en het begeleiden van specifieke doelgroepen. Het leren zwemmen op een vroege leeftijd is belangrijk voor kinderen om op een veilige manier te kunnen genieten van water. De meeste kinderen krijgen al vroeg zwemles en leren zo de benodigde vaardigheden. In het diepe bad leren de kinderen zelfstandig zwemmen door middel van allerlei oefeningen, zoals het onder water zwemmen, beenslag, drijven en watertrappelen. Als kinderen voldoende goed kunnen zwemmen kunnen ze afzwemmen, waarna ze een diploma krijgen. In oude zwembaden loopt de vloer geleidelijk dieper af, zodat de kinderen kunnen wennen aan de verschillende dieptes. In nieuwe zwembaden is de vloer meestal vlak en in hoogte verstelbaar, zodat de kinderen kunnen wennen aan de verschillende dieptes. Een zwemonderwijzer kan over verschillende bevoegdheden beschikken en dus werkzaam zijn op verschillende niveaus. Als zwemonderwijzer is het ook belangrijk dat je beschikt over didactische vaardigheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Zwemonderwijzer

Wat is het salaris en tarief van een Zwemonderwijzer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zwemonderwijzer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Zwemonderwijzer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zwemonderwijzer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl