Docent Spaans

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent Spaans?

Een docent Spaans is verantwoordelijk voor het onderwijzen van de Spaanse taal aan leerlingen en/of studenten, wat over het algemeen betrekking zal hebben op hoger onderwijs of beroepsonderwijs. Afhankelijk van het niveau zal de docent Spaans de woordenschat en grammatica met betrekking tot de Spaanse taal van de leerlingen proberen te verhogen door middel van het geven van les. Deze lessen kunnen schriftelijk uitgevoerd worden maar ook door middel van kijk- en luisteroefeningen. Het Spaans is een Romeinse taal en een van de meest gesproken talen ter wereld. Voor ongeveer 340 miljoen mensen wereldwijd is het Spaans hun moedertaal en nog eens voor ruim 180 miljoen mensen hun tweede taal. De oorsprong van de Spaanse taal is Spanje maar inmiddels zijn er in Latijns Amerika meer mensen die de Spaanse taal spreken dan in Spanje zelf. Spaans is dan ook voor veel mensen een geliefde taal. Het Spaans behoort tot de Romaanse talen, en daarbinnen tot de Ibero-Romaanse talen. Een docent Spaans kan ook buiten het onderwijs les geven aan cursisten die de Spaanse taal willen leren beheersen.

Lees verder...

Opleiding tot Docent Spaans

Welke opleiding is nodig om Docent Spaans te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent Spaans? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent Spaans

Wat is het salaris en tarief van een Docent Spaans? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent Spaans in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl