Docent verzorging

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent verzorging?

Een docent verzorging is verantwoordelijk voor het verzorgen van lessen rondom zorg en welzijn. Een andere omschrijving voor zorg en welzijn is verzorging en huishoudkunde. Verzorging en huishoudkunde heeft onder andere betrekking op voedsel, koken, huishoudelijke apparaten, schoonmaken, bacteriën en de verzorging van het lichaam. De belangrijkste taak van een docent verzorging is het begeleiden en opleiden van leerlingen, zodat ze bekend raken met zorg en welzijn. In veel gevallen zal een docent verzorging werkzaam zijn op een school voor het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast kan een docent verzorging werkzaam zijn binnen het volwassenenonderwijs of is hij of zij werkzaam als praktijkopleider binnen een zorg- of welzijnsinstelling. Als docent verzorging geef je dus verschillende lessen aan leerlingen, die met gezondheid en verzorging te maken hebben. Dit betreft zowel theoretische lessen als praktijklessen. In de meeste gevallen heeft een docent verzorging te maken met leerlingen, die een opleiding volgen waarbinnen beroepspraktijkvorming een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen, die met ouderen, gehandicapten, patiënten of andere hulpbehoevende mensen gaan werken. Dit betreft meestal leerlingen die nog een oriënterende opleiding aan het volgen zijn. Als docent verzorging kan je ook aangemerkt worden als stagebegeleider. De meeste leerlingen zullen verschillende stageperiodes doorlopen om te bepalen welke richting ze precies op willen na de opleiding. Als docent verzorging zijn de lessen over het algemeen praktijk gericht, echter is een docent verzorging ook verantwoordelijk voor het geven van passende theoretische leerstof. Vanzelfsprekend moet een docent verzorging over didactische vaardigheden beschikken. Ook het kunnen coachen van leerlingen is belangrijk als docent verzorging.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Docent verzorging

Wat is het salaris en tarief van een Docent verzorging? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent verzorging in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent verzorging

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent verzorging bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl