Onderhoudstechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Onderhoudstechnicus?

Een onderhoudstechnicus is allround technicus, die verantwoordelijk is voor het zelfstandig uitvoeren van verschillende onderhoudswerkzaamheden. Dit heeft meestal betrekking op bedrijfsinstallaties of op installaties, die bij mensen thuis te vinden zijn. Omdat er veel verschillende installaties zijn, van klein tot groot en van simpel tot complex, is het belangrijk dat een onderhoudstechnicus een allround vakman is, die beschikt over brede vakkennis. Naast het onderhouden van installaties kan een onderhoudstechnicus verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van preventief onderhoud, zoals het controleren en smeren van machines. Het beroep onderhoudstechnicus is dus veelzijdig te noemen, omdat een onderhoudstechnicus verstand moet hebben van verschillende technieken en installaties. Een onderhoudstechnicus kan niet alleen gezien worden als monteur, omdat een onderhoudstechnicus meestal ook te maken heeft met elektrotechniek en elektromechanica afhankelijk van de werkzaamheden. Het beroep onderhoudstechnicus moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een onderhoudstechnicus in verschillende branches werkzaam kan zijn op verschillende niveaus. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat een onderhoudstechnicus alleen werkzaam is binnen de industrie of alleen te maken heeft met particulieren. Over het algemeen zal een onderhoudstechnicus beschikken over een eigen werkplaats, waarbinnen gespecialiseerde onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden. Dit is wel afhankelijk van de soort werkzaamheden, omdat een onderhoudstechnicus ook regelmatig op locatie werkzaam is. Binnen de industrie is het meestal niet mogelijk om zomaar grote machines te verplaatsen. Daarnaast kan het gaan om vaste installaties bij mensen thuis. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een onderhoudstechnicus omschrijven als het bedrijfszeker houden van machines en installaties door het uitvoeren van preventief onderhoud.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Onderhoudstechnicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Onderhoudstechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Onderhoudstechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Onderhoudstechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Onderhoudstechnicus zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Onderhoudstechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Onderhoudstechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl