Hydrauliek monteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Hydrauliek monteur?

Een hydrauliek monteur is een vakman die verantwoordelijk is voor het maken en onderhouden van hydraulische systemen. Hydrauliek is een aandrijftechniek, die mogelijk is door het gebruik van vloeistof die onder hoge druk zijn werk doet. Tegenwoordig komen hydraulische systemen overal voor en kent het veel toepassingsgebieden. Het onderhouden en opbouwen van een hydraulisch systeem is aan te merken als specialistenwerk, omdat hydraulische systemen behoorlijk complex kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ingewikkelde industriële systemen, die draaien op hydrauliek. Hydraulische systemen zoals die voorkomen bij mobiele werktuigen vallen doorgaans onder de simpele hydraulische systemen. Een groot voordeel van hydrauliek is dat de krachten die dit systeem kan opkweken groot zijn. Een relatief kleine machine kan dan ook grote krachten verwerken. Een nadeel van hydraulische systemen is dat hydraulische systemen nog wel eens wil lekken, omdat ze met druk werken. De werkzaamheden van een hydrauliek monteur behoren toe tot de werktuigbouwkunde. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een  hydrauliek monteur het beste omschrijven als het zelfstandig uitvoeren van de meeste voorkomende onderhoudswerkzaamheden, inclusief het uitvoeren van reparaties aan hydraulische systemen. Het beroep hydrauliek monteur is aan te merken als een technisch beroep, waarbinnen kennis en ervaring belangrijk zijn. Als hydrauliek monteur zal je over het algemeen te maken krijgen met uiteenlopende soorten systemen, waardoor het belangrijk is dat een hydrauliek monteur aangemerkt kan worden als allround hydrauliek monteur.

Lees verder...

Opleiding tot Hydrauliek monteur

Welke opleiding is nodig om Hydrauliek monteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Hydrauliek monteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Hydrauliek monteur

Wat is het salaris en tarief van een Hydrauliek monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hydrauliek monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl