Opleiding tot Hydrauliek monteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingAllround Monteur Mobiele Werktuigen (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingElektrotechniek (Hbo)
VervolgopleidingWerktuigbouwkunde (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw

De Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw kent tegenwoordig ook wel de benaming technicus (middenkader engineering) en behoort toe tot de fijnmechanica, werktuigbouwkunde en installatietechniek. Tijdens de opleiding leer je onder andere het onderhouden van pompen, motoren, landbouwwerktuigen, pneumatiek en hydraulica. De Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw moet gezien worden als een brede opleiding die je klaarstoomt als toekomstig onderhoudsmonteur. Als onderhoudsmonteur binnen de werktuigbouwkunde moet je een veelzijdig allround vakman zijn, omdat je meestal door het hele land zal rijden om mogelijke problemen op te lossen. Daarnaast kan je met deze opleiding werkzaam zijn voor onderhoudsbedrijven of revisiebedrijven. Gedurende de Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw krijg je vakken als onderhoudsmanagement, besturingstechnieken, aandrijving machines, mechanica, gas- en vloeistofinstallaties, hydraulische installaties en pneumatische installaties. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de algemene vakken natuurkunde, rekenen, Nederlands en algemene beroepsvorming. Tijdens de Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. Het diploma bestaat uit verschillende deelkwalificaties, die zowel theoretisch als praktijkgericht zijn.

Opleidingsduur en niveau onderhoudstechnicus werktuigbouw

De Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen onderhoudstechnicus werktuigbouw

Na het afronden van de Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding werktuigbouwkunde of de Hbo-opleiding elektrotechniek.

Vooropleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw niveau vier. De Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw is een redelijk pittige opleiding te noemen, die vraagt om een passende vooropleiding binnen de metaalsector of installatietechniek.

Mijnzzp.nl