Opleiding tot Monteur mobiele werktuigen

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMonteur Mobiele Werktuigen (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAllround Machinebouwer (Mbo 4)
VervolgopleidingOnderhoudstechnicus Werktuigbouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Allround monteur mobiele werktuigen

Tijdens de Mbo-opleiding Allround monteur mobiele werktuigen zal je op een brede manier bekend gemaakt worden met mobiele werktuigen, zoals tractors, kranen en andere werktuigen zoals installaties, zodat je na de opleiding zelfstandig in staat bent om storingen op te lossen. De meeste studenten die deze opleiding volgen doen dit via de zogenaamde BBL-vorm. Tijdens een BBL-opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf onder begeleiding van een leermeester en de stagebegeleider van school. De vijfde dag zal je naar school gaan waar er uitgebreid aandacht is voor de theoretische vakken. Dan krijg je onder meer les in elektrotechniek, motorentechniek, transmissiesystemen, hydraulica en algemene beroepsvorming. Daarnaast zal je algemene vakken krijgen zoals Nederlands, Engels en rekenen. Tijdens een BBL-opleiding zal je in de meeste gevallen zelf op zoek moeten naar een erkend leerbedrijf en zal je bij dit leerbedrijf diverse praktijkexamens moeten afleggen die, samen met de theorie-examens, het uiteindelijke diploma vormen. De praktijkexamens worden over het algemeen beoordeel door je leermeester en de stagebegeleider van school.

Opleidingsduur en niveau Allround monteur mobiele werktuigen

Over het algemeen zal de Mbo-opleiding Allround monteur mobiele werktuigen ongeveer twee tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen. De Mbo-opleiding Allround monteur mobiele werktuigen is een opleiding op niveau drie.

Vervolgopleiding Allround monteur mobiele werktuigen

Na het afronden van de Mbo-opleiding Allround monteur mobiele werktuigen niveau drie is het nog mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding niveau vier, zoals de Mbo-opleiding onderhoudstechnicus werktuigbouw of de Mbo-opleiding allround machinebouwer. Een vervolgopleiding is zeker aan te raden, omdat deze meestal meer gespecialiseerd zullen zijn en ook meer verantwoordelijkheden zullen bieden.

Vooropleiding Allround monteur mobiele werktuigen

De meeste Mbo-scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo- of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Allround monteur mobiele werktuigen niveau drie. Daarnaast kan het zijn dat je eerste een lagere Mbo-opleiding moet afronden, zoals de Mbo-opleiding monteur mobiele werktuigen op niveau twee. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl