Team Mijnzzp

Wat doet een Monteur mobiele werktuigen?

Een monteur mobiele werktuigen is een onderhoudsspecialist op het gebied van mobiele werktuigen, die op verschillende manieren voorkomen. Naast de specialistische kennis van mobiele werktuigen is het belangrijk dat de monteur kennis heeft van de besturingen van verschillende werktuigen. Mobiele werktuigen kunnen om verschillende redenen stuk gaan. Het is de monteur mobiele werktuigen die in staat moet zijn om zelfstandig storingen te analyseren en te verhelpen, zodat de machine weer gebruikt kan worden. Het is bij mobiele machines niet altijd mogelijk om deze in een werkplaats te repareren. Dan zal de machine op locatie gerepareerd moeten worden. De monteur mobiele werktuigen heeft dan ook een uitgebreide bedrijfswagen vol met onderdelen en gereedschap tot zijn beschikking, om reparatiewerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Het beroep monteur mobiele werktuigen moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er veel verschillende soorten mobiele werktuigen bestaan van klein tot zeer groot. Over het algemeen maken de meeste mobiele werktuigen gebruik van dezelfde techniek, echter kan de complexiteit van de techniek wel per mobiele werktuig verschillen. Een monteur mobiele werktuigen kan voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn, die ook zullen bepalen met welke machines een monteur mobiele werktuigen precies zal werken. Daarnaast is het denkbaar dat een monteur mobiele werktuigen werkzaam is op andere manieren. Denk bijvoorbeeld aan loonwerkers, die veel te maken hebben met mobiele landbouwvoertuigen en werktuigmachines. In dat geval is het denkbaar dat een loonwerker ook aangemerkt kan worden als monteur mobiele werktuigen. Zoals eerder omschreven kan het beroep monteur mobiele werktuigen in de praktijk op verschillende manieren voorkomen.

Lees verder...

Opleiding tot Monteur mobiele werktuigen

Welke opleiding is nodig om Monteur mobiele werktuigen te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Monteur mobiele werktuigen? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Monteur mobiele werktuigen

Wat is het salaris en tarief van een Monteur mobiele werktuigen? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Monteur mobiele werktuigen in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Monteur mobiele werktuigen

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Monteur mobiele werktuigen bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl